«Πυρά» ΠΑΣΥΝΟ στον τέως εκτελεστικό διευθυντή ΟΚΥπΥ – «Δεν είχε τις κατάλληλες γνώσεις…»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ  θα έχουν οι συντεχνίες των νοσηλευτών την ερχόμενη βδομάδα, μετά την επιστολή που απέστειλαν χθες εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για τη λειτουργία του ΟΚΥπΥ και το μέλλον των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, έστρεψε τα «πυρά» του κατά του τέως εκτελεστικού διευθυντή του ΟΚΥπΥ, Χρίστη Λοϊζίδη.

Στη συνάντηση παρόν θα είναι ο νέος αναπληρωτής γενικός εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης, ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι ο τέως εκτελεστικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρίστης Λοϊζίδης δεν είχε τις κατάλληλες γνώσεις για διοίκηση της δημόσιας υγείας.

Όπως είπε, εδώ και δυο χρόνια δεν κατανοούσε το πόσο σημαντική είναι η στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Επίσης ο κ. Πετέλης εξέφρασε ανησυχία για τη λειτουργία του Οργανισμού αλλά και το μέλλον του ΟΚΥπΥ.

Τόνισε δε ότι τα κενά σε θέματα διοίκησης που προκύπτουν στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας θα μπορούσαν να καλυφθούν με τη συμβολή και των συντεχνιών των νοσηλευτών, αλλά σημείωσε ότι κάτι τέτοιο αρνείται να το πράξει ο ΟΚΥπΥ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κλάδου νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης, ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι ενδείξεις δείχνουν ότι δεν είναι υγιές το περιβάλλον στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπάρχει σιγουριά ότι ο ΟΚΥπΥ θα πάει μπροστά.

Επιπλέον, ο κ. Αργυρίδης εξέφρασε απογοήτευση για το θέμα της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Υπέδειξε ότι πρέπει να υπάρχει υγιής διάλογος των εμπλεκομένων φορέων, λέγοντας ότι για να πάει μπροστά ο οργανισμός, πρέπει να ενώσουν δυνάμεις και χέρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.