Πυρά Σιζόπουλου κατά παντών για το ΓεΣΥ – Εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα λένε οι ασθενείς

Πυροβολεί άπαντες ο Σιζόπουλος και λέει πως....συνέβαλε στο κτίσιμο του ΓεΣΥ - Κατά μέτωπον επίθεση Κουλούμα σε όσους πριονίζουν τα πόδια του Συστήματος - Άλλα λέει ο ΠτΔ και άλλα ο Υπ. Υγείας  λέει το ΑΚΕΛ

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος φαίνεται ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος των ιδιωτικών συμφερόντων που πολεμούν το ΓΕΣΥ ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνδέσμων ασθενών, Μάριος Κουλούμας.

Επίσης κατηγόρησε τον Μαρίνο Σιζόπουλο για συκοφαντίες και ψέματα, λέγοντας ότι αν έχει στοιχεία εναντίον του ΟΣΑΚ ότι εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, πρέπει να τα δημοσιοποιήσει άμεσα.Σημείωσε δε ότι ο κ. Σιζόπουλος δεν απάντησε σε καμία επιστολή τους.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο κ. Κουλούμας είπε ότι τα κόμματα και η πλειοψηφία της κοινωνίας τάσσονται υπέρ του ΓΕΣΥ, αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν κάποιοι στα κόμματα που εργάζονται για το ξήλωμα του ΓΕΣΥ.

Εξέφρασε ακόμα απογοήτευση και για τις δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ Χάρη Γεωργιάδη. Επίσης είπε ότι δεν ήταν σωστή η διατύπωση του Υπουργού Υγείας ότι αν αλλάξει η Βουλή το νόμο για το ΓΕΣΥ, τότε η κυβέρνηση θα τον εφαρμόσει. Ο κ. Κουλούμας ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφήσουν κανένα να ξηλώσει το ΓΕΣΥ, λέγοντας ότι ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν, όλοι να ξεσκεπαστούν στη Βουλή και το κρυφτούλι θα σταματήσει. Ο κ Κουλούμας σημείωσε ακόμα ότι υπάρχουν κενά και τρύπες στο ΓΕΣΥ, αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να καταστραφεί το γενικό σύστημα υγείας και να αλλάξει η φιλοσοφία του.

Κατάθεσε την πρόταση ο Σιζόπουλος

Υπενθυμίζεται πως παρά τις μαζικές αντιδράσεις, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, κατέθεσε επίσημα Πρόταση Νόμου για τροποποίηση της Νομοθεσίας του ΓεΣΥ, σύμφωνα με την οποία δίδεται η δυνατότητα σε ιατρό που δεν είναι συμβεμβλημένος με τον ΟΑΥ να μπορεί να εκδίδει σε δικαιούχους ΓεΣΥ παραπεμπτικό για εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων και συνταγή για χορήγηση φαρμάκων, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υγειονομικών ειδών.

Τις προηγούμενες μέρες, μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του κ. Σιζόπουλου για κατάθεση της πιο πάνω πρότασης, ξέσπασε σωρεία αντιδράσεων από κόμματα, συντεχνίες, ιατρούς, πρώην Υπουργούς Υγείας, Οργανωμένους Ασθενείς και απλούς πολίτες, καθώς μέσω της συγκεκριμένης τροποποίησης αλλάζει η αρχιτεκτονική και η φιλοσοφία του ΓεΣΥ και δημιουργεί κινδύνους για κατάρρευσή του. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ συζήτησε και στο παρελθόν τη συγκεκριμένη πρόταση, ωστόσο αυτή απορρίφθηκε από τον τέως Υπουργό Υγείας.

Πυροβολεί άπαντες ο Σιζόπουλος και λέει πως….συνέβαλε στο κτίσιμο του ΓεΣΥ

Άλλοι είναι αυτοί που προσπαθούν να διαλύσουν το ΓΕΣΥ, ανέφερε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει αν έχει μείνει μόνος του και αν τον «κτυπούν» από παντού.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι με την κατάθεση της πρότασής του για τροποποίηση της νομοθεσίας του ΓεΣΥ και να μπορούν γιατροί εκτός του συστήματος, να συνταγογραφούν εντός του συστήματος υγείας, στόχος του είναι να διορθωθούν στρεβλώσεις και κακώς κείμενα.

Όπως είπε η πρότασή του είναι υπέρ των ασθενών και κυρίως των ηλικιωμένων με χαμηλό μισθό. Σημείωσε μάλιστα ότι αν ήταν για τα δικά του συμφέροντα θα έμπαινε στο ΓΕΣΥ για να παίρνει 20.000 ευρώ το μήνα, αλλά σημείωσε ότι διαφωνεί με αυτά που βλέπει να συμβαίνουν.

Ακόμα ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι το ΓΕΣΥ έχει πολλούς θετούς εκ των υστέρων πατέρες, λέγοντας ότι ο ίδιος συνέβαλε στο να κτιστεί το γενικό σύστημα υγείας. Σχολιάζοντας τις επικρίσεις Μάριου Κουλούμα, είπε ότι ο ίδιος μιλά με στοιχεία, λέγοντας ότι δεν υπάρχει αντίδραση από τον ΟΣΑΚ για το πολυασφαλιστικό που μπαίνει από την πίσω πόρτα αλλά και για την παρανομία του ΟΑΥ με τους αναισθησιολόγους και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Σχολίασε επίσης και τις αναφορές του πρώην Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη και αναφέρθηκε στον διορισμό του κ. Νίκολσον στην προεδρία του ΔΣ του ΟΚΥΠΥ. Επίσης ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατηγόρησε τον ΟΑΥ για πολλές παρανομίες. Όπως είπε είναι παρανομία ο ΟΑΥ να επιτρέπει σε γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με το ΓΕΣΥ να παρέχουν υπηρεσίες σε νοσηλευτήρια που είναι ενταγμένα στο ΓΕΣΥ. Επίσης είπε ότι είναι παράνομο να προάγεται το πολυασφαλιστικό από την πίσω πόρτα, ενώ σημείωσε ότι προσωπικοί ιατροί έχουν μετατραπεί σε τηλεφωνητές.

Άλλα λέει ο ΠτΔ και άλλα ο Υπ. Υγείας 

Υπάρχει πρόβλημα όταν ο πρόεδρος Αναστασιάδης δίνει δημόσια οδηγίες στον Υπουργό Υγείας ότι μόνο πάνω από το πτώμα του θα αλλάξει η φιλοσοφία του ΓΕΣΥ και ο Υπουργός του τον παρακούει και αφήνει ανοικτά παράθυρα ή πόρτες τόνισε ο επικεφαλής του γραφείου υγείας του ΑΚΕΛ Άθως Γεωργίου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ σημείωσε ότι ούτε από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος πρέπει να αφήνεται να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να συζητηθούν αλλαγές στο ΓΕΣΥ. Ο κ. Γεωργίου επισήμανε ότι είναι χοντρό το παιχνίδι που παίζεται για το ΓΕΣΥ, λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ θα παλέψει για υπεράσπιση του συστήματος υγείας. Σημείωσε δε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο μονοασφαλιστικός χαρακτήρας του ΓΕΣΥ. Ο κ. Γεωργίου είπε ακόμα ότι υπάρχουν λάθη, αδυναμίες και στρεβλώσεις στο ΓΕΣΥ λέγοντας ότι πρέπει να δουν πως αυτά διορθώνονται, με το να υπάρχουν έλεγχοι τόσο σε γιατρούς όσο και ασθενείς.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις αλλά όχι να αλλάξει η φιλοσοφία του συστήματος. Επίσης, επισήμανε ότι κάποιοι πολεμούν και θα συνεχίσουν να πολεμούν το σύστημα υγείας, λέγοντας ότι οι μάχες θα κερδίζονται όταν είναι δυνατοί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.