Πυργά: Σοβαρές οικογενειακές διαφορές πίσω από την απόπειρα φόνου

Σοβαρές οικογενειακές διαφορές πίσω από την απόπειρα φόνου στα Πυργά

Σοβαρές οικογενειακές διαφορές βρίσκονται πίσω από την απόπειρα φόνου στα Πυργά την περασμένη Πέμπτη 26 Μαΐου.

Ενδεικτικό είναι ότι ο 69χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά την απόπειρα δολοφονίας του γιου του, είπε στην Αστυνομία ότι πρόθεσή του ήταν να πυροβολήσει και τη σύζυγό του!

Φαίνεται όμως ότι τα χειρότερα τα απέτρεψε δεύτερος γιος της οικογένειας, ο οποίος κατάφερε ν’ αφοπλίσει τον 69χρονο κτυπώντας τον μάλιστα βίαια με φτυάρι στο κεφάλι.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο ύποπτος δεν είχε δώσει καμία αφορμή ούτε είχε προβλήματα με το νόμο πριν την απόπειρα.  Αντίθετα, περιγράφεται ως ένας φιλήσυχος άνθρωπος, ο οποίος όμως έφτασε στο σημείο να προσπαθήσει να σκοτώσει τον γιο του, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε.

H απόπειρα φόνου ήταν το αποκορύφωμα καβγά που προηγήθηκε ανάμεσα στον πατέρα και τον γιο για οικογενειακές διαφορές με τους δύο άντρες να έρχονται στα χέρια στην αυλή του σπιτιού προτού ο 69χρονος αρπάξει το όπλο.

Ο ύποπτος προφυλακίστηκε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας με διαδικασία που διεξήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για 8 μέρες για διερεύνηση υπόθεσης απόπειρας φόνου και παράνομης κατοχής και μεταφοράς όπλου και εκρηκτικών υλών.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, στις 7:15 το βράδυ, το ΤΑΕ Λάρνακας ενημερώθηκε ότι ο ύποπτος είχε μεταβεί λίγο νωρίτερα στον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου όπου ανέφερε ότι είχε πυροβολήσει τον 44χρονο γιο του. Είπε συγκεκριμένα στην Αστυνομία ότι τον είχε πυροβολήσει στο αριστερό μέρος του στήθους, ενώ ανέφερε επίσης ευθέως ότι ήθελε να πυροβολήσει και τη σύζυγό του!

Από τη θεληματική του κατάθεση προέκυψε ότι αφού πυροβόλησε δύο φορές τον 44χρονο, ετοιμαζόταν να γεμίσει ξανά όταν του επιτέθηκε ο μικρότερός του γιος και αφού τον κτύπησε στο κεφάλι με φτυάρι, κατάφερε να τον αφοπλίσει!

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή του αφού τα σκάγια τον πέτυχαν στον ώμο προκαλώντας του ανοικτό τραύμα μεγάλου μεγέθους στη δεξιά ωμοπλάτη. Η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου.

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με τραύματα στο κεφάλι από το κτύπημα με το φτυάρι και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών κρατήθηκε στο χειρουργικό τμήμα για νοσηλεία. Με τη σύλληψή του τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, είπε μόνο: «Έκαμα το, εν το αρνιούμαι…»

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.