Πυρίλλης:  «Οι παραλίες δεν είναι κοτσιάνι κανενός»

Επιμένει ότι οι προσφορές για τις παραλίες ήταν νόμιμες, δίδοντας στη δημοσιότητα νομικές γνωματεύσεις

Άλλο ένα επεισόδιο στη μαινόμενη κόντρα ανάμεσα στον δήμαρχο Παραλιμνίου και τους διαχειριστές των επιχειρήσεων παροχής διευκολύνσεων θαλάσσιων αθλημάτων παίχθηκε χθες.

Ο Θεόδωρος Πυρίλλης επανήλθε επιμένοντας ότι οι προσφορές που προκηρύχθηκαν για τις άδειες διευκολύνσεων στις παραλίες του Πρωταρά ήταν νόμιμες. Για να στηρίξει τη θέση του έδωσε στη δημοσιότητα αυτούσιες νομικές γνωματεύσεις και θέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών.

Σημείο τριβής είναι η πρόνοια των κανονισμών που ενέκρινε η Βουλή με βάση την οποία οι προσφοροδότες πρέπει απαραίτητα να κατέχουν πείρα πέντε χρόνων, με τον δήμαρχο όμως να δηλώνει ότι αυτή η πρόνοια φωτογραφίζει τους υφιστάμενους παρόχους και αποκλείει τη διεκδίκηση αδειών από άλλους.

Με χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Παραλιμνίου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρόνοια κρίθηκε από την αρμόδια Αρχή που είναι η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών, από την Ελεγκτική Υπηρεσία, από τη Νομική Υπηρεσία και από ανεξάρτητους δικηγόρους ότι είναι αντίθετη με το ευρωπαϊκό δίκαιο και την κυπριακή νομοθεσία και ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεται και να συμπεριλαμβάνεται στις προσφορές, γιατί με τη συμπερίληψή της οι προσφορές είναι φωτογραφικές και μόνο οι υφιστάμενοι που λειτουργούν στις παραλίες μπορούν να υποβάλουν προσφορά. «Κάποιοι επιμένουν και πιέζουν να συμπεριληφθεί αυτή η πρόνοια έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος μόνο για συγκεκριμένους υφιστάμενους να μπορούν να υποβάλουν προσφορές», έγραψε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Θαλάσσιων Αθλημάτων επιμένει ότι ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε ήταν παράτυπος και υπήρξε κατάχρηση από τον Δήμο Παραλιμνίου αφού έμεινε εκτός η συγκεκριμένη πρόνοια που αφορά την πείρα πέντε χρόνων.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.