Πυρκαγιά από πτώση κλαδιών σε καλώδια λόγω των σφοδρών ανέμων

Οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα σε δέκα επεισόδια λόγω σφοδρών ανέμων που πλήττουν απο το απόγευμα το εσωτερικό του νησιού.

Αφορούσαν πτώσεις/μετακινήσεις πεσμένων κλαδιών δέντρων και μετακινήσεις επικίνδυνων αντικειμένων. Σε δύο περιπτώσεις προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα από πτώση κλαδιών πάνω τους.

Σε άλλη περίπτωση, πτώση κλαδιών σε καλώδια της Α.Η.Κ. προκάλεσε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα. Οι περιοχές που σημειώθηκαν τα περιστατικά είναι σε Λευκωσία, Στρόβολο, Λακατάμια, Αγλαντζιά, Αγιος Δομέτιος, Καιμακλί.

Το δελτίο καιρού:

Ισχυρό νοτιοδυτικό ως βορειοδυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή σήμερα ενώ σταδιακά από αύριο αναμένεται ασθενής ψηλή πίεση.
Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν από τα μεσάνυκτα και μετά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά κυματώδης στα δυτικά και βόρεια παράλια και ταραγμένη στα νότια και ανατολικά παράλια, για να καταστεί αργότερα ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά και βόρεια παράλια και λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά μερικώς συννεφιασμένος ενώ μετά το μεσημέρι τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και το απόγευμα στα νότια νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα βόρεια αρχικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.
Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.