Πυρκαγιά-Πάφος: «Βλέπουν» κακόβουλη ενέργεια – Τι απαντά η Πυροσβεστική για καθυστέρηση στην άφιξη δυνάμεων

Michael Anastasia/ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχθηκαν στην μάχη ξανά τα εναέρια μέσα για την τελική κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες σε δύο διαφορετικά μέτωπα των χωριών Γιόλου – Μηλιού και Σίμου – Δρύμου.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Αντρέας Κεττής, η φωτιά εκτιμάται ότι τέθηκε κακόβουλα αφού ήταν διάσπαρτες οι εστίες σε δύσβατες περιοχές.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές περί καθυστέρησης στην άφιξη των πυροσβεστικών οχημάτων ο κύριος Κεττής είπε ότι είναι το τελευταίο πράγμα που περίμενε να ακούσει.

Όπως εξήγησε, στις 11.45 το πρωί δέχθηκαν κλήση και στις 11.57 υπήρχε στην περιοχή όχημα της πυροσβεστικής. Ο κ. Κεττής είπε ότι επιχειρούσαν 10 εναέρια μέσα και αρκετά πυροσβεστικά όχημα και οι ζημιές θα μπορούσαν να ήταν μεγαλύτερες, ενώ έγινε επίσης μάχη να προστατευτούν οι κατοικίες.

Από την πλευρά της η Αστέρω Κροταλία μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Γιόλου, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι υπάρχουν καταγγελίες από κατοίκους οι οποίοι τηλεφώνησαν στην πυροσβεστική πολύ νωρίτερα από την ώρα που έφτασε βοήθεια.

Μάλιστα η κα Κροταλία είπε ότι από την πυροσβεστική έδιναν την απάντηση: εμείς κάνουμε την δουλειά μας και εσείς την δική σας. Στο μεταξύ κάτοικοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο την φωτιά να την έθεσαν κάποιοι για σκοπούς κυνηγιού, και συγκεκριμένα για να μετακινηθούν τα πουλιά.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δένδρα. Επίσης υπέστησαν ζημιές κτηνοτροφικά υποστατικά και φυτείες, ενώ κάηκαν και περιφράξεις όπως και εξωτερικός εξοπλισμός μεμονωμένων κατοικιών στις Κοινότητες Γιόλου και Δρύμου.

Επιπλέον, η Πολιτική Άμυνα προχώρησε στην εκκένωση του χωριού Θρυνιά αλλά και κατοικιών για προληπτικούς λόγους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.