Συνολικά σε 28 επεισόδια και 8 πυρκαγιές, ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 22ης Ιανουαρίου μέχρι τις 06.00 της 23ης Ιανουαρίου.

Επίσης, η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 17 Ειδικές Εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ώρα 03.13, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κτήριο το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας στην οδό Ελευθερίας, στην παλιά Λεμεσό.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένης και υδραυλικής πλατφόρμας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 04.15.

Από την πυρκαγιά υπέστη εκτεταμένες ζημιές το περιεχόμενο και η οροφή του χώρου λατρείας. Η οροφή κάηκε ολοσχερώς και κατέρρευσε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει επίσης ότι σε συντονισμό με μέλη της Αστυνομίας έγινε απομάκρυνση ατόμων από γειτνιάζοντα κτήρια τα οποία κινδύνευαν από την πυρκαγιά.

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περιόρισε την πυρκαγιά στο εμπλεκόμενο κτήριο χωρίς τελικά να επηρεαστούν άλλα κτήρια. Επίσης από την πυρκαγιά δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.