Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Λάρνακα – Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε ένοικος


Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα με ελαφρύ  έγκαυμα μεταφέρθηκε γυναίκα ένοικος διαμερίσματος στη Λάρνακα στο οποίο ξέσπασε φωτιά.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι η ώρα 01.50 έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον 5ο όροφο πολυκατοικίας . Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Λάρνακας με 4 πυροσβεστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένης και υδραυλικής πλατφόρμας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.33.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση του σωλήνα πυρόσβεσης της πολυκατοικίας και 4 αναπνευστικών συσκευών.Από την πυρκαγιά το διαμέρισμα υπέστη εκτεταμένες ζημίες και επίσης επηρεάστηκαν και τα 3 διπλανά διαμερίσματα.

Οι ένοικοι του 5ου ορόφου, πέντε άτομα,  εγκατέλειψαν τα διαμερίσματα μέσω του κλιμακοστασίου και των μπαλκονιών και κατευθύνθηκαν στην οροφή της πολυκατοικίας.

Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που ξεκίνησε η πυρκαγιά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρό έγκαυμα. Επίσης από την ένταση της πυρκαγιάς παρατηρήθηκαν ρωγμές στο επίπεδο οροφής (πλάκα) μεταξύ πέμπτου και τέταρτου ορόφου. Δόθηκαν οδηγίες στον διαχειριστή όπως ελεγχθεί η στατικότητα του κτιρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 Κλήσεις για φωτιά στην ύπαιθρο-απεγκλωβισμός από τροχαίο

Το τελευταίο 24ωρο η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε φωτιά σε σπαρτά, αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αριθμό ελαιόδεντρων , σορούς από άχρηστα υλικά και 2 παλαιά εγκαταλειμμένα υποστατικά (φάρμες) έκτασης τριών (3) εκταρίων στην περιοχή Χαλεπιανές. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά να ξεκίνησε από εργαλείο παραγωγής σπινθηρισμών.

Επίσης ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε 1 εκτάριο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, καλαμιώνες και ευκαλύπτους παρά το δάσος του Ασωμάτου στην Λεμεσό. Η περιοχή ανήκει στην επιχειρησιακή ευθύνη των Βρετανικών Βάσεων.

Φωτιά επίσης ξέσπασε σε σπαρτά ,αποκάλαμα, ξηρά χόρτα και αριθμό ελαιόδεντρων έκτασης τριών (3) εκταρίων στο Παλιομέτοχο και σε άλλη πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση μεταξύ του φράγματος Καλαβασού και Στρατοπέδου της Ασγάτας.

Εξάλλου στις 12.45 η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε κλήση για τροχαίο ατύχημα στην Λεωφόρο Φρενάρους – Αυγόρου. Έγινε απεγκλωβισμός και των δύο οδηγών των οχημάτων με την χρήση διασωστικών εργαλείων.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 χθες το πρωί έως και τις έξι σήμερα ανταποκρίθηκε σε 48 κλήσεις για βοήθεια, 29 πυρκαγιές , 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News