Πυρκαγιά σε σωρούς σκουπιδιών στην Επ. Λεμεσού – Δεύτερη πυρκαγιά στον ίδιο χώρο τους τελευταίους τρεις μήνες

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα στο χώρο ταφής σκουπιδιών του ΟΕΔΑ Λεμεσού. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ.

Πρόκειται για την τρίτη πυρκαγιά που ξεσπά στην περιοχή τους τελευταίες τρεις μήνες και τη δεύτερη στο ίδιο σημείο αφού στις 19 Μαΐου ξέσπασε άλλη φωτιά στον ίδιο χώρο ενώ στις 11 Ιουνίου προκλήθηκε πυρκαγιά στο χώρο φύλαξης ελαστικών προς ανακύκλωση.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Κοινοτάρχης Καλαβασού, Λευτέρης Φωκά, εξέφρασε την δυσφορία του αφού όπως είπε κάθε 15-20 μέρες η περιοχή είναι αντιμέτωπη με πυρκαγιές. Σημείωσε ότι καπνός σχεδόν σκέπασε ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, για την κατάσβεση της φωτιάς ανταποκρίθηκαν πυροσβεστικά οχήματα από την ΕΜΑΚ και κλήθηκαν για ενίσχυση επιπρόσθετα οχήματα από το Τμήμα Δασών και την Υπηρεσία Θήρας.

Η πυρκαγιά, προσθέτει, είναι μέχρι στιγμής οριοθετημένη και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης, σημειώνοντας ότι, λόγω της φύσης των υλικών, θα χρειαστεί χρόνος για την κατάσβεση της.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενεργοποιεί όλες τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες, καταλήγει σε ανάρτηση του στο twitter ο κ. Κεττής.

Η ανάρτηση και του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή:

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.