Πυρκαγιά σε υπόγειο της Λεβέντειου Πινακοθήκης-Πρόλαβε τα χειρότερα η Πυροσβεστική

Πυρκαγιά προκλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε υπόγειο της Λεβέντειου Πινακοθήκης. Η πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική, δεν επηρέασε άλλο χώρο του κτιρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ώρα 23.16 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στο κτήριο της Πινακοθήκης, στην οδό Αναστάσιου Λεβέντη στην Λευκωσία. Η πυρκαγιά ήταν στο δεύτερο υπόγειο του δεκαπενταόροφου κτιρίου σε δωμάτιο διαστάσεων 10Χ3 μέτρα.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λευκωσίας με 4 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 00.34. Στο δωμάτιο υπήρχαν συσσωρευτές (μπαταρίες) για απρόσκοπτη παροχή ρεύματος στο κτίριο.

Έγινε χρήση του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης ξηρής σκόνης καθώς και χρήση πυροσβεστήρων διοξειδίου του άνθρακα από τους φύλακες. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία χρησιμοποιήθηκαν έξι αναπνευστικές συσκευές για προσέγγιση του χώρου πυρκαγιάς για επιθεώρηση και τελική κατάσβεση.

Χρησιμοποιήθηκαν επίσης και δύο συσκευές εξαερισμού για εξαερισμό του κτιρίου από τους καπνούς. Η πυρκαγιά δεν επηρέασε άλλο χώρο του κτιρίου. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 19ης Απριλίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 20ης Απριλίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 44 κλήσεις για βοήθεια, 28 πυρκαγιές, 15 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.