Πυρκαγιά στην Άλασσα: Διαχειρίσιμη μετά από τέσσερις ώρες – Καίγεται μεγάλος αριθμός οχημάτων

Προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς παρά την κοινότητα Άλασσας της επαρχίας Λεμεσού.

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά παρά την κοινότητα Άλασσα όπως ενημερώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως σημειώνει ο Ανδρέας Κεττής η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 1/2 ( ενάμιση) τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και δένδρα. Κατά την εξέλιξη οι πυροσβεστικές δυνάμεις προστάτευσαν υποστατικά συμπεριλαμβανομένου αποθηκών, πρατήριο πετρελαιοειδών και Βιολογικό Σταθμό.

Ο κ. Κεττής σημειώνει πως η πυρκαγιά αυτή την ώρα συνεχίζει να υφίσταται στο σκουπιδότοπο Βατί που η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων καθίσταται δύσκολη και επικίνδυνη ως επίσης στο υποστατικό ανακύκλωσης παλαιών οχημάτων όπου καίγεται μεγάλος αριθμός οχημάτων.

«Οι δυνάμεις κατασβήνουν με μεγάλες ποσότητες νερού και αφρού τα εμπλεκόμενα στην πυρκαγιά όχηματα , προστατεύουν το υποστατικό διαχείρισης της ανακύκλωσης και η εταιρεία καθ’υπόδειξη μας μετακινεί όχηματα που δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά σε ασφαλή χώρο. Άλλες δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν στο ύπαιθρο για πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς κατάσβεση μικρών εστιών και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Οι δυνάμεις θα επιχειρούν καθ’όλη τη διάρκεια της νύκτας» συμπληρώνει ο Ανδρέας Κεττής στο twitter.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.