Πυρκαγιά στην κατεχόμενη Καντάρα: Στέλνει δύο αεροσκάφη η ΚΔ

Η Κυπριακή Δημοκρατία έλαβε έκκληση για βοήθεια στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην κατεχόμενη Καντάρα δια μέσου του ΟΗΕ.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς η Κυπριακή Δημοκρατία στέλνει δύο αεροσκάφη, δήλωσε νωρίτερα στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.

Εξάλλου, η κ. Παρισινού διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ ότι το αίτημα που ήρθε δια μέσου των Ηνωμένων Εθνών, αξιολογήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην συνέχεια αποφασίστηκε όπως το Τμήμα Δασών της Κυπριακής Δημοκρατίας στείλει στην κατεχόμενη Καντάρα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη.


«Εξυπακούεται ότι εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε πάντοτε έτοιμοι και πρόθυμοι για να βοηθήσουμε», ανέφερει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την τουρκοκυπριακή πλευρά «δρομολογήθηκε η διαδικασία για αίτημα βοήθειας».

Υπενθυμίζεται ότι στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Καντάρα συμβάλλουν εναέρια μέσα από την Τουρκία και τον ΟΗΕ.


Όπως εξάλλου μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έγιναν στάχτη περίπου 2600 στρέμματα γης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλεύεται ένα μέλος της «πυροσβεστικής υπηρεσίας» που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των προσπαθειών πυρόσβεσης. Επίσης, τρία άτομα επηρεάστηκαν από τον καπνό.

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο Άρδανα-Φλαμούδι. Ο παράνομος «Μπαϊράκ» μεταδίδει ότι από την Τουρκία φτάνει στα κατεχόμενα ένα ακόμη ελικόπτερο, το οποίο θα συμβάλλει στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.