Πυρκαγιά: «Βρισκόμουν στο καφενείο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά» – Οι ισχυρισμοί του 67χρονου υπόπτου

Αρνείται ανάμειξη στην πρόκληση της φονικής πυρκαγιάς ο 67χρονος, που το πρωί τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση από το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού. Οι ισχυρισμοί του αντικρούονται από μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία, γύρω στις 13.00,  ο ύποπτος θεάθηκε να αναχωρεί με το αυτοκίνητο του από το περιβόλι του, στο χωριό Αρακαπάς, την ίδια ώρα που ξέσπασε η φωτιά σε καλαμιώνες στην κοίτη ποταμού που εφάπτονται του χωραφιού του, ενώ στο χώρο δεν υπήρχε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στις 10.00 μετέβη για να ποτίσει τα εσπεριδοειδή και τα οπωροφόρα δέντρα του στο χωράφι του, το οποίο όπως σημειώθηκε στο δικαστήριο, υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να εισέλθει κάποιος σε αυτό, λόγω του δύσβατου της περιοχής. Ακολούθως, γύρω στις 13.00 μετέβη στο καφενείο του Αρακαπά, όπου υποστηρίζει ότι ανέφερε σε μάρτυρα πως μυρίζει καπνός και κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο το 112 και ανάφερε ότι αντιλήφθηκε να ξεσπά φωτιά στις 13.53.

Ο ισχυρισμός αυτός, υπέδειξε ο αστυνομικός ανακριτής, αντικρούεται από τον μάρτυρα, ο οποίος σε κατάθεση του είπε ότι αυτός ανέφερε στον ύποπτο ότι μυρίζει καπνός και πρέπει να έχει φωτιά και πως ο 67χρονος, αφού ήπιε τον καφέ του, ανέφερε πως θα μετέβαινε στο καφενείο του χωριού Επταγώνια.

«Όχι δεν έκαμα τέτοιο πράγμα», ανέφερε ο 67χρονος όταν εκτελέστηκε, το βράδυ του Σαββάτου, το ένταλμα σύλληψης του, ενώ το πρωί παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί έξι καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν πέραν των 200 καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου, από κατοίκους της περιοχής και πρόσωπα που έχουν άμεση και έμμεση σχέση με την υπόθεση.

Αναμένεται επίσης να γίνουν δυο έρευνες για εντοπισμό τεκμηρίων, να ερευνηθεί το όχημα του υπόπτου, και να γίνει αίτηση για έκδοση αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την 8ήμερη κράτηση του 67χρονου για τα αδικήματα του εμπρησμού και της φωτιάς σε φυτείες.

Όπως, ωστόσο, σημείωσε ο αστυνομικός ανακριτής, μετά τον εντοπισμό των τεσσάρων νεκρών προσώπων, στην κοινότητα Οδούς, ο ύποπτος ενδέχεται να επανασυλληφθεί για σοβαρότερα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, εναντίον του θα εξεταστούν αδικήματα για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή και ακόμη ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Σε τέτοια περίπτωση, ο ύποπτος θα επανασυλληφθεί από το ΤΑΕ Λάρνακας και θα οδηγηθεί στο δικαστήριο της επαρχίας όπου εντοπίστηκαν τα τέσσερα νεκρά πρόσωπα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy