Πυρκαγιές: 145 αιτήσεις για αποζημιώσεις από την ορεινή Λάρνακας

Συνολικά 145 αιτήσεις για αποζημιώσεις υπέβαλαν οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής Λάρνακας που υπέστησαν ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων έκλεισε με τον αριθμό 145 που αφορά σε πυρόπληκτους από τα χωριά Οδού, Μελίνη, Ορά, Αγίους Βαβατσινιάς και σε λιγότερο βαθμό από τη Βαβατσινιά όπου οι ζημιές περιορίστηκαν σε κάποιες φυτείες και γεωργικό εξοπλισμό.

Από τα υπόλοιπα χωριά όμως, οι αιτήσεις αφορούν σε σπίτια ανάμεσα στα οποία και μόνιμες κατοικίες (τα περισσότερα είναι εξοχικές κατοικίες), επαγγελματικά υποστατικά, αυτοκίνητα και γεωργικά μηχανήματα.

Τις αμέσως επόμενες μέρες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η καταβολή της προκαταβολής αναφορικά με τα σπίτια ενώ σε ό,τι αφορά στα αυτοκίνητα και γεωργικά μηχανήματα, η διαδικασία θα καθυστερήσει περισσότερο ένεκα του ότι εκκρεμούν ακόμα οι εκτιμήσεις της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας.

Όπως αποκάλυψε στη «Χ» ο έπαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου, η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της συγκεκριμένα καταστροφές σε συνολικά 58 σπίτια από τα οποία τα 22 είναι μόνιμες κατοικίες. Καταστράφηκαν επίσης 11 επαγγελματικά υποστατικά και 42 οχήματα και όλα αυτά σε τέσσερα χωριά.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.