Πυροδοτούν επικίνδυνα την ανάφλεξη και τον αφανισμό…

Ukrainian servicemen fire an anti-aircraft gun towards Russian positions on a frontline near the town of Bakhmut, amid Russia's attack on Ukraine, in Donetsk region, Ukraine January 15, 2023. REUTERS/Oleksandr Ratushniak

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά είναι μια μεγάλη παγκόσμια πολεμική σύγκρουση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ και τις δυτικές χώρες. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η πολεμική αυτή σύγκρουση θα κρατήσει για πολύ ακόμη καιρό. Δεν υπάρχει διάθεση από πλευράς του δυτικού κόσμου να τερματιστεί. Πιστεύουν ότι βρήκαν την ευκαιρία μέσω της Ουκρανίας να κτυπήσουν και να αποδυναμώσουν οικονομικά και στρατιωτικο-πολιτικά τη Ρωσία.

Αν το ΝΑΤΟ και οι δυτικές χώρες κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο και η Ρωσία ηττηθεί, τότε σειρά θα πάρει και η Κίνα. Ολόκληρη η ανθρωπότητα θα επιστρέψει πολλές δεκαετίες πίσω, με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να ηγεμονεύουν τον κόσμο προωθώντας τα νέα, επεκτατικά και ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. αντί να αναζητήσουν ειρηνικούς τρόπους επίλυσης του πολέμου στην Ουκρανία, πυροδοτούν επικίνδυνα την ανάφλεξη εξοπλίζοντας συνεχώς με σύγχρονα όπλα την Ουκρανία. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των ΝΑΤΟϊκών και των Δυτικών ζητώντας να τον εφοδιάσουν με νέα όπλα, όπως πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη, κάτι που στην πράξη παρατείνει τον πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για τον ουκρανικό και ρωσικό λαό, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Μπροστά στον κίνδυνο και την απειλή της ολομέτωπης σύγκρουσης με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., η Ρωσία προχωρεί στην εγκατάσταση τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, δήλωσε ότι ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα βρίσκεται σε μια «ντε φάκτο» ανοιχτή σύγκρουση με την Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δυστυχώς, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ε.Ε. αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ειρηνική πρωτοβουλία για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η μόνη χώρα που ένιωσε αυτή την ανάγκη είναι η Κίνα, η οποία με την επίσκεψη του Προέδρου της, Σι Τζινπίνγκ, στη Μόσχα, τόνισε την ανάγκη «να στηριχθεί η θέση της προώθησης της ειρήνης και των συνομιλιών για μια ειρηνευτική διευθέτηση στην ουκρανική κρίση».

Έφτασε λοιπόν η ώρα μπροστά στον κίνδυνο ολικού και ολέθριου αφανισμού να υπάρξει κινητοποίηση όλων των φιλειρηνικών δυνάμεων σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, για μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης. Να επικρατήσει η λογική και η ειρήνη.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy