«Πυροτέχνημα» η σύντομη επέκταση του ΓΝ Αμμοχώστου

Ãåíéêü Íïóïêïìåßï Áììï÷þóôïõ ôï ïðïßï ëåéôïõñãåß ùò Íïóïêïìåßï ÁíáöïñÜò ãéá áóèåíåßò ìå êïñùíïúü, Äåñýíåéá 22 ÌáÀïõ 2020. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα αποδεικνύεται και η υπόσχεση της κυβέρνησης για ταχεία επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ώστε να καλυφθεί η δραματική αύξηση των αναγκών μετά τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αναφοράς. Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, είχε υποσχεθεί επέκταση του νοσοκομείου με ολοκλήρωση των δύο ημιτελών ορόφων εντός τριών μηνών από την ευρεία σύσκεψη που είχε γίνει στις 5 Οκτωβρίου 2020. Όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παραλιμνίου, όχι μόνο δεν ξεκίνησαν οι εργασίες αλλά δεν έχουν ξεκινήσει καν οι μελέτες, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας ήταν εκτός πραγματικότητας.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά απέστειλε στις 25 Νοεμβρίου επιστολή στον υπουργό θυμίζοντάς του την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 15 Σεπτεμβρίου 2020, για επέκταση του νοσοκομείου. Η κα Κουκουμά ζητά ενημέρωση επισημαίνοντας ότι δεν έχουν αρχίσει οποιεσδήποτε εργασίες. “Ενόψει των αυξημένων περιστατικών και της διαπίστωσης ότι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου βρίσκεται στα όριά του, θεωρώ ότι τέτοιες αποφάσεις επιβάλλεται να υλοποιούνται εσπευσμένα”, σημειώνει η κα Κουκουμά.

Πυρά Πυρίλλη κατά της κυβέρνησης για εμπαιγμό και ανικανότητα

Με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και την εξαγγελία του Υπουργού Υγείας, οι δύο όροφοι θα πρέπει να ολοκληρωθούν περί τις αρχές Ιανουαρίου και ο ένας από τους δύο (ο δεύτερος) θα διατεθεί για ενίσχυση της χωρητικότητας του Νοσοκομείου Αναφοράς. Κάτι τέτοιο όμως, έχει αποδειχθεί εκ των πραγμάτων εντελώς ανεφάρμοστο, με την κυβέρνηση να καλείται να δώσει εξηγήσεις. Ο δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, έκανε λόγο χθες για εμπαιγμό. “Σίγουρα υπάρχουν οι ευθύνες και ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος και σήμερα δύο μήνες μετά τη σύσκεψη του Οκτωβρίου, δεν έχουμε πετύχει ακόμα να αρχίσουν οι μελέτες για τη συμπλήρωση των δύο ορόφων.

Ανεξαρτήτως τι έχουν κάνει ή τι δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα, το χρονοδιάγραμμα του Ιανουαρίου θα πρέπει να τηρηθεί και σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις”, προειδοποίησε βάλλοντας κατά της κυβέρνησης. “Γνωρίζουμε ότι οι μεγάλες πολιτικές ευθύνες ανήκουν στον Υπουργό Υγείας, όμως εγώ θα ρίξω το βάρος και στη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ που φαίνεται να κωλυσιεργεί επίτηδες”, κατήγγειλε ο δήμαρχος. Καταλόγισε τέλος ανικανότητα σε όσους ευθύνονται για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Προειδοποίησε, τέλος, ότι η κυβέρνηση έχει προθεσμία μιας εβδομάδας για να προχωρήσει το έργο. Ο Υπουργός Υγείας σε γραπτή απάντησή του σημειώνει πως ο ΟΚΥπΥ ανέλαβε τη δέσμευση για ολοκλήρωση των ορόφων μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2021. Ζήτησε, σημειώνει, κατ’ επανάληψη υλοποίηση το συντομότερο και έλαβε διαβεβαιώσεις ότι το έργο προωθείται στη βάση χρονοδιαγραμμάτων, με την καθυστέρηση να οφείλεται στην τήρηση των διαδικασιών.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy