Πυροβόλησε σκύλο «κατα λάθος» γιατί μπηκε στο χωράφι του

Υπόθεση πυροβολισμού και θανάτωσης σκύλου διερευνά η Αστυνομία, εναντίον 62χρονου, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή γύρω στις 4:15 το απόγευμα, 27χρονος και 20χρονος κατήγγειλαν στην Αστυνομία, ότι την ίδια ώρα, ενώ βρίσκονταν σε περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας για κυνήγι, άγνωστος τους άντρας πυροβόλησε και σκότωσε το σκύλο τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, κατά την εξόρμηση τους για κυνήγι, ο σκύλος τους εισήλθε σε καλλιεργημένο χωράφι, όπου άγνωστος τους άντρας τους ζήτησε να απομακρύνουν το σκύλο, κάτι που όπως ανάφεραν, έπραξαν.

Ενώ οι 27χρονος και 20χρονος κατευθύνονταν προς το αυτοκίνητο τους, τους προσέγγισε αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος τους άντρας, ο οποίος με δίκαννο κυνηγετικό όπλο, πυροβόλησε το σκύλο τους τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Στο σημείο έσπευσαν για εξετάσεις μέλη της Αστυνομίας, όπου παρέλαβαν το νεκρό σκύλο.

Αργότερα, ενώ οι δύο παραπονούμενοι βρίσκονταν στον Αστυνομικό Σταθμό Κοκκινοτριμιθιάς για να υποβάλουν γραπτή καταγγελία, ο 62χρονος μετέβηκε στο Σταθμό και ανέφερε στα μέλη της Αστυνομίας ότι πυροβόλησε ένα σκύλο κατά λάθος.

Τότε ο 62χρονος αναγνωρίστηκε στον Αστυνομικό Σταθμό από τους 27χρονο και 20χρονο, ως ο άντρας που πυροβόλησε και θανάτωσε το σκύλο τους.

Εναντίον του 62χρονου υπόπτου εκδόθηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου αυτός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Από την κατοικία του, παραλήφθηκαν για εξετάσεις, μετά από έρευνα που έγινε με τη συγκατάθεση του ιδίου, ένα δίκαννο κυνηγετικό πυροβόλο όπλο και αριθμός φυσιγγίων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy