Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

“Πώς είναι δυνατό ένας νεφροπαθής μετά την ολοκλήρωση της αιμοκάθαρσης να ξεκινά να οδηγήσει μόνος του για να γυρίσει σπίτι, μετά από 1½-2 ώρες; Οι κίνδυνοι που διατρέχει είναι τεράστιοι”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Τ. Γεωργίου

Αυτούσια η δήλωση

Σήμερα συζητήσαμε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, αυτεπάγγελτο θέμα το οποίο εγγράψαμε, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς της περιοχής Πιτσιλιάς.

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου αλλά και της ανάγκης για προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, καλέσαμε το αρμόδιο Υπουργείο της Υγείας, να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι αυτών των ανθρώπων. Η απρόσκοπτη παροχή υγείας τους ασθενείς είναι μείζων θέμα και οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει άμεσες λύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 30 ασθενείς της περιοχής Πιτσιλιάς, αναγκάζονται να προβαίνουν στην αναγκαία για τους ίδιους αιμοκάθαρση στα Νοσοκομεία Λεμεσού και Λευκωσίας. Η ταλαιπωρία είναι αφάνταστη γι΄αυτούς τους ανθρώπους, η κούραση, ο χρόνος αλλά και το οικονομικό, τους έφεραν σε απόγνωση.

Πώς είναι δυνατό ένας νεφροπαθής μετά την ολοκλήρωση της αιμοκάθαρσης να ξεκινά να οδηγήσει μόνος του για να γυρίσει σπίτι, μετά από 1½-2 ώρες; Οι κίνδυνοι που διατρέχει είναι τεράστιοι.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο της Υγείας να δείξει κοινωνική ευαισθησία και ανθρωπιά και να ενεργήσει ώστε να δοθούν ποιοτικές λύσεις στο πρόβλημα, το ταχύτερο δυνατό.

Εμείς, θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά ώστε να υπάρχει ανάληψη ευθυνών από την Κυβέρνηση.

Μας έχεις Like στο Facebook ;