Δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Άριστου Δαμιανού, για τις καταγγελίες περί διαπλοκής στο δικαστικό σώμα

Τα όσα καταγγέλλει ο κ. Νίκος Κληρίδης για συγγενικές σχέσεις στο Δικαστικό Σώμα και για ενδεχόμενη διαπλοκή με συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα, είναι πραγματικά πολύ σοβαρά.

Τα όσα καταγράφονται, αν ευσταθούν, αποτελούν σκάνδαλο ολκής με τεράστιες προεκτάσεις και συνέπειες για το κράτος δικαίου και την κοινωνία.

Τέτοιες και τόσο σοβαρές καταγγελίες δεν μπορεί να μένουν αναπάντητες και δια της σιωπής να αφεθούν αιωρούμενες μέχρι να ξεχαστούν. Απαντήσεις πρέπει οπωσδήποτε να δοθούν γρήγορα και με πλήρη διαφάνεια, ανεξαρτήτως του ποιους αφορούν. Κανείς, εξάλλου, δεν είναι υπεράνω του νόμου και του ελέγχου.

Καλούμε τους εμπλεκόμενους θεσμούς να δώσουν απαντήσεις στα όσα ο κ. Κληρίδης καταγγέλλει.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να τοποθετηθούν άμεσα και να ενεργήσουν έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις.

Τις απαντήσεις τις αναμένουν οι πολίτες, οι οποίοι αγανακτισμένοι παρακολουθούν τους πρωταγωνιστές των τραπεζικών σκανδάλων να την βγάζουν καθαρή και να μένουν ατιμώρητοι.

Το ΑΚΕΛ θα αναμένει τις απαντήσεις και θα επανέλθει σ’ αυτό το σοβαρό θέμα. Τίποτα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο και τίποτα δεν μπορεί να κουκουλωθεί.