Παράθυρα

Χάρολντ και Μωντ από το Σατιρικό Θέατρο

Το Σατιρικό Θέατρο ξεκινά τη νέα θεατρική σεζόν με τη ρομαντική κωμωδία «Χάρολντ και Μωντ» του Κόλιν Χίγγινς.

Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η οποία υποδύεται και το ρόλο της Μωντ.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου: «Ένα έργο για τον έρωτα, τη μοναξιά και τις σχέσεις των σημερινών νέων με την παλιότερη γενιά. Ένας από τους πλέον αναπάντεχους και ειλικρινείς έρωτες στην ιστορία του θεάτρου σε ένα έργο που αψηφά την ιδέα του θανάτου και απετέλεσε ‘’φάρο’’ για μία ολόκληρη γενιά στη δεκαετία του ’70.

Τρυφερό και αστείο, αλλά ταυτόχρονα δραματικό και συγκινητικό, έχει αγγίξει την ψυχή του κοινού όποτε και όπου και αν ανέβηκε. Η ιστορία των Χάρολντ και Μωντ γίνεται σύμβολο αγάπης για τον άνθρωπο. Τον ελεύθερο, ποιητικό άνθρωπο. Και ταυτόχρονα γίνεται μήνυμα πράξης για το μέλλον: ‘’Ν’ αγαπάς…’’, αυτά είναι τα τελευταία λόγια της Μωντ».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Γιάννης Ιορδανίδης – Γιάννης Βούρος, Σκηνοθεσία: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Σκηνικά/Κοστούμια Λάκης Γενεθλής, Μουσική: Χρίστος Σταυρινίδης, Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης

Ηθοποιοί: Δέσποινα Μπεμπεδελη, Μαριάννα Καυκαρίδου, Φώτιος Φωτίου, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Μαρία Φιάκα, Κώστας Καντζηλιέρης, Μαριαλένα Παπαδοπούλου, Μιχάλης Καζάκας, Πόλυς Χατζηκώστα, Έφη Πεζιρκιανίδου.

Παραστάσεις:

Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, 8:30 μ.μ.

Λευκωσία, Σατιρικό Θέατρο, κάθε Σάββατο στις 8:30 μ.μ. και Κυριακή στις 6:30 μ.μ. από 12 Ιανουαρίου 2019.

Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο, 22 Μαρτίου 2019

Λάρνακα, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 24 Φεβρουαρίου 2019

Μας έχεις Like στο Facebook ;