“Ειν’ η αγάπη βάτος, που αν τύχει μάνα και μπλεχτείς…”


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η Γκόλφω

«Ειν’ η αγάπη βάτος, που αν τύχει μάνα και μπλεχτείς μέσα στις αγκαθιές του δεν ξεμπερδεύεις εύκολα. Θα φύγεις λαβωμένος…»

To Θέατρο Δέντρο ανεβάζει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του νεοελληνικού θεάτρου· το έργο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη που αφηγείται μια τραγική ερωτική ιστορία.

Ο Λέανδρος Ταλιώτης σκηνοθετεί και καταθέτει τη δική του ανάγνωση πάνω σ’ ένα έργο που έχει γράψει τη δική του ιστορία. Το έργο διαδραματίζεται στα Αροάνια όρη των Καλαβρύτων, στο ορεινό χωριό που κυλούν τα νερά της Στύγας, εκεί όπου σύμφωνα με τους αρχαίους μύθους ήταν η πύλη για τον Κάτω Κόσμο. Η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νεαρά παιδιά, ορκίζονται αιώνια αγάπη. Η Γκόλφω, πιστή στον όρκο της, αρνείται τον άρχοντα που θέλει να την παντρευτεί, αλλά ο Τάσος, αψηφώντας τον δικό του, δέχεται να πάρει γυναίκα του την πλούσια νέα που του προξενεύουν. Όταν θα αλλάξει γνώμη, θα είναι πολύ αργά.

Αναφέρει ο σκηνοθέτης: «Τι γυρεύει η Γκόλφω στην Κύπρο; Γιατί μας αφορά όλους το δραματικό ειδύλλιο του Περεσιάδη; Γιατί η θρυλική ιστορία της Γκόλφως και του Τάσου, είμαστε εμείς. Η παράδοσή μας. Το τραγικό δεν σταμάτησε ποτέ να είναι η δεύτερή μας φύση. Κάπου εκεί. Μεταξύ κωμικού και τραγικού… θα συναντηθούμε».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/Επεξεργασία Κειμένου:Λέανδρος Ταλιώτης, Σκηνικά – Κοστούμια: Μικαέλλα Κάσινου, Μουσική: Ανδρέας Μουστούκης, Κίνηση: Λέανδρος Ταλιώτης, Λουκία Πιερίδη, Φωτισμοί: Χρίστος Γωγάκης

Παίζουν: Άντρια Ζένιου, Γιώργος Κυριάκου, Κατερίνα Λούρα, Αλέξανδρος Παρίσης Μουσικοί επί σκηνής: Βασίλης Βασιλείου, Γιάννης Κουτής, Ζαχαρίας Σπυριδάκης

Παραστάσεις: (όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30):

Λευκωσία, Θέατρο Δέντρο 22, 29, 31 Οκτωβρίου και 5, 7, 9, 10, 11, 19 και 21 Νοεμβρίου

Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο 4 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.