“Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της δίνει πάρα πολλά σε πολύ λίγους και πολύ λίγα στους πολλούς”

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

“Οι κυβερνώντες, βέβαια, δεν ανησυχούν και δεν κάνουν τίποτα για αυτή την κατάσταση που ταλανίζει δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τη νέα γενιά”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάου

Αυτούσια η δήλωση

Η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά

Οι αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης σε συνδυασμό με παρατεταμένη καθήλωση των μισθών έχουν οδηγήσει τα νοικοκυριά σε απόγνωση και τα έχουν τσακίσει.

Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας τους τελευταίους δώδεκα μήνες το κόστος στέγασης και ηλεκτρισμού αυξήθηκε σχεδόν κατά 13%, ενώ οι τιμές στα τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά αυξήθηκαν περίπου κατά 3,5%. Τα ενοίκια έχουν και αυτά εκτοξευτεί στα ύψη αφού σε πολλές περιοχές και ιδιαίτερα στη Λεμεσό οι αυξήσεις ξεπερνούν το 50%. Οι τιμές των πετρελαιοειδών επίσης έχουν εκτοξευτεί.

Η ακρίβεια σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών αλλά και τις μεγάλες περικοπές σε στεγαστικά και κοινωνικά προγράμματα, στις οποίες έχει προβεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού έχουν καταστήσει την Κύπρο πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στους ρυθμούς αύξησης της εισοδηματικής ανισότητας, στο ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και στην κοινωνική ανασφάλεια.

Οι κυβερνώντες, βέβαια, δεν ανησυχούν και δεν κάνουν τίποτα για αυτή την κατάσταση που ταλανίζει δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τη νέα γενιά. Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της δίνει πάρα πολλά σε πολύ λίγους και πολύ λίγα στους πολλούς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.