“Καίγεται η Καντάρα – καίγεται και η ψυχή μας”

«Καίγεται η Καντάρα – Καίγεται η ψυχή μας»

Με την έκφραση «καίγεται η ψυχή μας», το ΑΚΕΛ εξέφρασε την οδύνη του για την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Καντάρας.

Ειδικότερα, με χθεσινή ανακοίνωσή της η Εζεκία Παπαϊωάννου αναφέρει ότι «με τεράστια οδύνη παρακολουθούμε την εξέλιξη ακόμα μιας πυρκαγιάς, στην περιοχή Καντάρας, που καίει την ψυχή μας. Δυστυχώς, εξελίσσεται μια οικολογική καταστροφή με τραγικά αποτελέσματα, τόσο για το φυσικό περιβάλλον, όσο και για τους ανθρώπους που διαμένουν στην περιοχή».

«Η συνδρομή στην πυρόσβεση με δύο αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τη σημασία της διακοινοτικής συνεργασίας για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τόσο το κοινό οικοσύστημα, όσο και τις δύο κοινότητες του νησιού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Δημοκρατική Παράταξη σε μήνυμά της αναφέρει ότι «με πόνο ψυχής παρακολουθούμε την πυρκαγιά στην κατεχόμενη γη μας. Φλαμούδι και Άρδανα εκκενώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας (σ.σ. Τετάρτη), Άγιος Ανδρόνικος, Άγιος Ιάκωβος, Μάντρες -και από σήμερα τα ξημερώματα- Ακανθού και Λευκόνοικο είναι σε επιφυλακή για εκκένωση, με τις φλόγες να πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια».

«Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία επικροτούμε την άμεση αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο να συμβάλει με πτητικά μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, όσο και να ενισχύσει την όλη προσπάθεια με τη συνδρομή της ισραηλινής κυβέρνησης», τονίζεται.

Η Πρωτοβουλία «Αμμόχωστος – Για την Κύπρο» χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των κατοχικών αρχών αποστέλλοντας βοήθεια για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στον Πενταδάκτυλο, ενώ, όπως σημειώνει, η πυρκαγιά στην περιοχή απειλεί τον ένα από τους λίγους σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου της Κύπρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy