Θετικά αντικρίζουν οι εργαζόμενοι στα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα (ΑΒΠ) του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας την απόφαση για καθορισμό ημερομηνιών για έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων, μετά και της ενημέρωσης που έτυχαν από τις συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΠΑΝ τη 17/2/20 για την έναρξη του διαλόγου για εξορθολογισμό των ΑΒΠ.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε., ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Σ., ΑΒΠ, Επιμορφωτικά Κέντρα και Μουσικά Σχολεία, αναφέρουν ότι «καλή τη πίστει θα προσέλθουμε στις συναντήσεις που θα οριστούν την ερχόμενη Τετάρτη 19/2/20, όμως καλό θα ήταν το ΥΠΠΑΝ να πιέσει την Νομική Υπηρεσία όπως αποστείλει τη γνωμάτευση της το συντομότερο δυνατό».

Προσθέτουν η «γνωμάτευση ζητήθηκε από τις 11/11/2019 και που όπως μας αναφέρθηκε δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να υπάρξει τόση καθυστέρηση ως προς το να δοθεί, επομένως αναμένουμε τη σχετική γνωμάτευση εντός Μαρτίου 2020 προς αποφυγή λήψης μέτρων».

Στην κοινή ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στα εν λόγω τμήματα του ΥΠΠΑΝ σημειώνουν ότι «αυτό που μας απασχολεί πρωτίστως είναι το εργασιακό μας καθεστώς και αν δεν έχουμε απάντηση για το καθεστώς μας πιστεύουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να μπούμε ομαλά σε ένα κύκλο εργασιών με στόχο την αναβάθμιση και εξορθολογισμό των προγραμμάτων αυτών».

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι «μετά την οικονομική κρίση του 2013, σταδιακά όλοι οι εργαζόμενοι κερδίζουν πίσω τα δικαιώματα τους, παίρνοντας αυξήσεις και προσαυξήσεις, ενώ εμείς συνεισφέρουμε σχεδόν 20% των εισοδημάτων μας στις κοινωνικές ασφαλίσεις, χωρίς πρόσβαση στο ανεργιακό ταμείο και ταμείο αδειών».