“Καθοριστικός ο ρόλος των ΜΜΕ στην προαγωγή της ισότητας”

Τον καθοριστικό ρόλο των  ΜΜΕ, ως φορέων κοινωνικής αλλαγής και διαμόρφωσης κοινωνικών αντιλήψεων στην προαγωγή της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών και στην εξάλειψη των στερεότυπων αντιλήψεων τόνισε η  Πρόεδρος του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (ΕΜΔΓ), Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, η κ. Αντωνίου δεξιώθηκε την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018  τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στους οποίους παρουσίασε τον ρόλο, τις δράσεις του ΕΜΔΓ σχετικά με την προώθηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών στη χώρα μας.

Η κ. Αντωνίου, αφού καλωσόρισε τους/τις παρευρισκόμενους/νες, τόνισε ότι η πρόσκληση στην εκδήλωση ήταν ταυτοχρόνως και ένα κάλεσμα προς τα ΜΜΕ για να προωθήσουν τον στόχο της ισότητας των φύλων, να συμπορευτούν και μαζί να ενδυναμώσουν τη θέση της γυναίκας, να εργαστούν συλλογικά και συντονισμένα έχοντας πάντοτε κατά νου ότι η ισότητα ανδρών και γυναικών αποτελεί πρωτίστως ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και δείκτη δημοκρατίας, πολιτισμού και ευνομίας μιας χώρας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.