“Κραυγή αγωνίας” από Κλάδο Προσωπικού Φυλακών ΠΑΣΥΔΥ μετά τα “πρωτοφανή γεγονότα”

Το Τμήμα Φυλακών παρέμεινε ακέφαλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αναφέρει ο Κλάδος Προσωπικού Φυλακών ΠΑΣΥΔΥ, ο οποίος σημειώνει ότι παρακολοθούν “αποσβολωμένοι να εκτυλίσσονται πρωτοφανή γεγονότα σύγκρουσης θεσμών για θέματα δυστυχώς που αφορούν για μια ακόμα φορά το περιβάλλον του Τμήματος Φυλακών”.

Κάνει λόγο για “αλληλοσυγκρουόμενες εκτιμήσεις από διάφορα ΜΜΕ ανάλογα και με τις σχέσεις τους με τους συγκρουόμενους θεσμούς δίνουν και παίρνουν” και αφού επισημαίνει το κενό, διερωτάται που είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

“Από ό,τι αντιλαμβανόμαστε από την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, το Τμήμα Φυλακών παρέμεινε ακέφαλο με όλες τις πιθανές αρνητικές συνέπειες που ο μέσος λογικός άνθρωπος είναι σε θέση να αντιληφθεί. Όχι μόνο δεν υπάρχει Διευθύντρια εντός του Τμήματος Φυλακών, δεν υπάρχει ούτε καν Αναπληρώτρια Διευθύντρια. Και το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι πού είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης;”.

Είναι δυνατόν, συμπληρώνει, “να διαδραματίζονται εδώ και έξι μήνες πρωτοφανή γεγονότα και περιστατικά και η πολιτική προϊσταμένη του Υπουργείου να μην έχει επισκεφτεί το σωφρονιστικό ίδρυμα για να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις φυλακές; Να δει από κοντά το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των κρατουμένων, της υποστελέχωσης του προσωπικού και των άθλιων συνθηκών εργασίας. Να μιλήσει με το προσωπικό που εργάζεται σε αυτό το ίδρυμα και να ακούσει από πρώτο χέρι ανησυχίες του και τις εισηγήσεις του”.

Σημειώνει ότι μετά το απεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε εντός του Τμήματος Φυλακών, το προσωπικό δικαιολογημένα φοβάται να προσέλθει για εργασία και προσθέτει πως “υπό το καθεστώς του εν λόγω δικαιολογημένου φόβου πάρα πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Λαμβάνοντας υπόψη και την υποστελέχωση του προσωπικού, κάποιοι εργάζονται διπλά και τριπλά για να υπάρξει η ελάχιστη ασφάλεια που για πολλούς θεωρείται δεδομένη”.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι σε Αστυνομικούς σταθμούς που φιλοξενούν 20 με 30 κρατούμενους βρίσκονται σε υπηρεσία σε κάθε βάρδια 5 αστυνομικοί ενώ διερωτάται περαιτέρω εάν υπάρχει λογική αναλογικότητα στο ότι “σε μια πτέρυγα στο Τμήμα Φυλακών με 100 και 120 κρατούμενους που έχουν ήδη ομαδοποιηθεί, υπηρετουν 2 άτομα και τα μεσάνυκτα μόνο ένας”.

Καταλήγοντας, αναφέρει η ανακοίνωση ότι “τα πιο πάνω δεν αποτελούν μομφή για κανένα. Είναι μια κραυγή αγωνίας για όλους. Βοηθείστε μας για να μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε σωστά το καθήκον μας. Πρέπει να λειτουργήσουμε και μια φορά ως προμηθείς και όχι πάντα επιμηθείς”.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.