“Άστεγοι, ενοίκια στα ύψη και η κυβέρνηση υπόσχεται «προσιτή κατοικία» στα χαρτιά”

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

“Σε μια περίοδο που βλέπουμε, μετά από δεκαετίες, άστεγους στους δρόμους της Κύπρου, και τα ενοίκια έχουν αυξηθεί μέχρι και κατά 50% ,το Ενιαίο Στεγαστικό Σχέδιο παραμένει στα συρτάρια”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η Ε.Μαύρου με αφορμή τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2019 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Σημείωσε ωστόσο ότι, “το σχέδιο τοποθέτησης ανελκυστήρων στους προσφυγικούς οικισμούς, που κρατούν εγκλωβισμένους στα διαμερίσματά τους ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα, θα ολοκληρωθεί το 2021!”

Ενώ πρόσθεσε πως ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εσωτερικών χαρακτηρίζεται από αύξηση των τακτικών δαπανών και μείωση των αναπτυξιακών δαπανών.

Αυτούσια η δήλωση

Συζητήθηκε σήμερα ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Εσωτερικών. Ένας προϋπολογισμός που χαρακτηρίζεται από αύξηση των τακτικών δαπανών και μείωση των αναπτυξιακών δαπανών.

Ακούσαμε διακηρύξεις για διασφάλιση προσιτής κατοικίας για τους πολίτες. Αντί τούτου, σε μια περίοδο που βλέπουμε, μετά από δεκαετίες, άστεγους στους δρόμους της Κύπρου, και τα ενοίκια έχουν αυξηθεί μέχρι και κατά 50% ,το Ενιαίο Στεγαστικό Σχέδιο παραμένει στα συρτάρια και για τη στέγαση των προσφύγων έχει απορροφηθεί το 2018 μόνο το 56% των κονδυλιών.

Ακούσαμε διακηρύξεις για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Στην πράξη παρατηρείται ακριβώς το αντίθετο. Πλημμυρίζουν τα κέντρα των πόλεων και μόλις €2,5εκ. προγραμματίζεται να δοθούν για τις αποχετεύσεις των όμβριων υδάτων.

Τα καταφύγια της Πολιτικής Άμυνας καλύπτουν μόνο το 35% του πληθυσμού.

Το σχέδιο τοποθέτησης ανελκυστήρων στους προσφυγικούς οικισμούς, που κρατούν εγκλωβισμένους στα διαμερίσματά τους ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα, θα ολοκληρωθεί το 2021!

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ακούσαμε για ακόμη μια φορά ότι θα ετοιμαστεί νέα μελέτη.

Με έκπληξη ακούσαμε ότι αυξήθηκαν τα κονδύλια για την ύπαιθρο, την στιγμή που αποψιλώνεται μέρα με τη μέρα.

Ακόμη περιμένουμε το ηλεκτρονικό Μητρώο, για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες.
Γραφειοκρατία, καθυστερήσεις και σχέδια τα οποία δεν εξυπηρετούν την αειφόρο ανάπτυξη αλλά μια χούφτα κερδοσκόπους, όπως είναι τα πολεοδομικά κίνητρα που έχουν οδηγήσει στην φούσκα των ακινήτων και το σχέδιο παραχώρησης υπηκοοτήτων, για το οποίο έχουμε μπεί στη μαύρη λίστα του ΟΟΣΑ.

Μια εικόνα απογοητευτική και καθόλου ενθαρρυντική.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.