“Ντροπή για τη Δημοκρατία” η απαίτηση Τατάρ για τον Ακιντζί

“Ντροπή για τη Δημοκρατία” η απαίτηση Τατάρ να μην διαπραγματεύεται το Κυπριακό ο Μ. Ακιντζί.

Μαύρο σημάδι στην ιστορία της δημοκρατίας χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος τύπου του τ/κ ηγέτη Mustafa Akıncı τον ισχυρισμό του ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας ότι ο Μ. Ακιντζί δεν εκπροσωπεί την τ/κ λαϊκή βούληση και τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο Barış Burcu σε ανακοίνωσή της «προεδρίας» αναφέρει ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας προέβαλε στη βουλή κατηγορίες εναντίον του «προέδρου» υποστηρίζοντας ότι ο «πρόεδρος» δεν εκπροσωπεί πλέον το λαό και την βούλησή του και τον κάλεσε να μη συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

«Ο ισχυρισμός αυτός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας αποτελεί ένα μαύρο σημαδί στην ιστορία της δημοκρατίας και δεν έχει καμία ισχύ», υπογράμμισε ο Barış Burcu.
Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι ένα όργανο κόμματος μπορεί να απομακρύνει από την εξουσία στον «πρόεδρο», αντί ο τ/κ λαός. «Η βούληση του λαού διαμορφώνεται με τη ψήφο του και δεν εξαφανίζεται επειδή αυτό θέλει ένα κομματικό όργανο» επεσήμανε ο Barış Burcu.

Συμπλήρωσε ότι αυτή η προσέγγιση, η οποία απορρίπτει τη βούληση του λαού είναι ντροπή για τη δημοκρατία και ότι είναι σαφές πως δεν θα λάβει καμιά υποστήριξη από τους πολίτες.
Καταληκτικά χαρακτήρισε ανεύθυνη και πολύ σοβαρή την προσέγγιση αυτή και ξεκαθάρισε ότι ο τ/κ ηγέτης θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις αρμοδιότητές τους με τη στήριξη από το λαό