Αν θα συνεχιστούν οι συνομιλίες από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις που θα δείξουν τα εμπλεκόμενα μέρη και οι δυο πλευρές ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να καταλήξουν σε στρατηγική συναντίληψη που να οδηγήσει στην τελική ευθεία για την επίλυση του κυπριακού.

Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν από εκεί που διακόπηκαν στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες, διαφυλάσσοντας τις συγκλίσεις.

Ο κ. Στεφάνου κατηγόρησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι λόγω της λανθασμένης πολιτικής που εφαρμόζει, διευκολύνει την Τουρκία και της δίνει χώρο για τη δημιουργία νέων τετελεσμένων. Υπέδειξε ότι είναι στο χέρι του προέδρου της Δημοκρατίας να πείσει για τις προθέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ακόμα ότι η άτυπη πενταμερής χρειάζεται καλή προετοιμασία με ξεκάθαρους στόχους. Όπως είπε, επιδιώκεται το ξεκαθάρισμα του τοπίου προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό.