“Τρέχω για ένα όνειρο…εκπληρώνω μια ευχή”

Ο πρώτος υπερμαραθώνιος, με τη συμμετοχή εκατόν και πλέον δρομέων από δέκα σωματεία της Κύπρου, που στόχο έχει την ενίσχυση του έργου του Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφές παθήσεις “Ένα Όνειρο, μια Ευχή”, πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου.

Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε ένα νέο θεσμό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκ των συντονιστών και εμπνευστών της διοργάνωσης “Τρέχω για ένα όνειρο…εκπληρώνω μια ευχή”, Σάββας Στυλιανού, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά το έργο του Συνδέσμου, που εκπληρώνει τις ευχές των παιδιών που δίνουν τη δική τους μάχη για τη ζωή.

“Προσεγγίσαμε τον κ. Χριστάκη Ματθαίου ο οποίος κάθε χρόνο οργάνωνε, με δικά του έξοδα, εκδήλωση στήριξης του Συνδέσμου, στον Άγιο Αθανάσιο και προτείναμε να γίνει κάτι διαφορετικό. Αρχικά μπήκε στο τραπέζι η διοργάνωση συναυλίας και ακολούθησε η ιδέα για τον υπερμαραθώνιο ώστε να εμπλέξουμε περισσότερο κόσμο από όλη την Κύπρο”, ανέφερε ο κ.Στυλιανού.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν δρομείς από μεγάλα σωματεία δρομέων όλης της Κύπρου και συγκεκριμένα τα σωματεία ΔΡΟ.ΜΕ.Α RACING, ΕΥ-ΖΗΝ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, ΑΠΟΕΛ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΟΥΚ – ΣΕΒΑΚ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ SPORT CLUB LIMASSOL και PAPHOS RUNNING CLUB.


Οι δρομείς, μεταξύ αυτών και άτομα με αναπηρίες, θα ξεκινήσουν από Πάφο (11:30), Λευκωσία (12:30), Λάρνακα (12:30) και Τρόοδος (13:00), σε μικρά γκρουπ των πέντε με έξι αθλητών, με εναλλαγές κάθε 10-15km περίπου.

Τελικός προορισμός των δρομέων είναι το δημοτικό κηποθέατρο της Λεμεσού “Μάριος Τόκας, στις 19:30, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου ¨Ο  ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ … για μια ευχή!!”, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Ηρώς Σαϊα, Μιλτιάδη Πασχαλίδης, Ζαχαρία Καρούνης και του φωνητικού συνόλου “Διάσταση”.

Η προσπάθεια των μαραθωνοδρόμων θα υποστηριχθεί  με συλλογή χρημάτων που θα προκύψουν μέσω της πώλησης κουπονιών €2, €5 και €10, τα οποία θα διατίθενται στο κοινό και διαδικτυακά στην σελίδα του συνδέσμου.  Εξάλλου, στο χώρο του κηποθεάτρου, ο Σύνδεσμος “Ύστερα Ήρθε η Άνοιξη”, θα πραγματοποιεί δειγματοληψίες για δότες μυελού των οστών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.