Η συζήτηση γύρω από το πλαίσιο Γκουτέρες είναι αντιπαραγωγική και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κύπρου τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τις νέες πρυτανικές αρχές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Άντρος Κυπριανού επισήμανε ότι ανέκαθεν το ΑΚΕΛ τόνιζε ότι το πλαίσιο Γκουτέρες ήταν αυτό στο οποίο αναφερόταν ο ΓΓ του ΟΗΕ και που κατατέθηκε στις 30 Ιουνίου.

Όπως είπε, από τις εξελίξεις αποδεικνύεται ότι το έγγραφο της 4ης Ιουλίου δεν υπάρχει.

Ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε ότι όλη αυτή η συζήτηση προσβάλλει τον ΓΓ του ΟΗΕ, διότι αν κάποιοι συνεργάτες του Γκουτέρες εξαφάνισαν το έγγραφο – όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι – αργά ή γρήγορα θα ενημερωνόταν ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε επίσης ότι αντί να παραδεχτούν κάποιοι ότι έλεγαν ανυπόστατα πράγματα, προσπαθούν να ανακαλύψουν θεωρίες συνομωσίας. Υπέδειξε δε ότι το πλαίσιο Γκουτέρες μας δίνει πολλά όπλα και τους κάλεσε όλους να αποδεχτούν ότι υπάρχει το πλαίσιο Γκουτέρες της 30ης Ιουνίου κι πάνω σε αυτό πρέπει να χτίσουν.

Για τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί στην εφημερίδα «Πολίτης» ο οποίος έθεσε ως προϋπόθεση για τη συζήτηση που αφορά την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, τη συμφωνία στο θέμα της πολιτικής ισότητας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι με την πακετοποίηση των 6 κεφαλαίων του ΓΓ του ΟΗΕ, δε μπορεί να προτάξει κανείς τίποτα. Πρόσθεσε ότι είναι κεφάλαια που θα συζητιούνται ταυτόχρονα.

Μας έχεις Like στο Facebook ;