“Υπουργός Μεταφορών”: Είναι εφικτή η έναρξη απευθείας πτήσεων προς και από τα κατεχόμενα

Ο “υπουργός συγκοινωνιών και έργων” Τολγκά Ατάκαν σε δηλώσεις του, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην “Χακικάτ” είπε ότι εργάζονται για να επιταχύνουν τις εργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν στο πλαίσιο των «προεκλογικών απαγορεύσεων» και πρόσθεσε ότι η πληροφόρηση που έλαβαν στις τελευταίες του συναντήσεις είναι ότι το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου θα ολοκληρωθεί εντός Φθινοπώρου.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Ατάκαν ανέφερε ότι η «κυβέρνηση» είναι αποφασισμένη να κάνει κάθε είδους βήματα σε περίπτωση που το έργο δεν ολοκληρωθεί εντός του 2020.

Αναφερόμενος στις απευθείας πτήσεις προς την Βρετανία, ο Ατάκαν είπε ότι αυτή είναι μια μακρόπνοη διαδικασία και πρόσθεσε ότι οι απευθείας πτήσεις είναι το θέμα πάνω στο οποίο εστιάστηκαν κατά την διάρκεια της διετούς παρουσίας του στο «υπουργείο».

Είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα που δεν είναι υπό τον έλεγχο τους εκατό τοις εκατό και σημείωσε ότι κατά την παρελθούσα περίοδο είχαν «σοβαρές διαβουλεύσεις» και συναντήσεις, τις οποίες συνεχίζουν. «Είναι στην ημερήσια διάταξη η διενέργεια εκατέρωθεν επισκέψεων σε σχέση με αυτό το θέμα κατά τους ανοιξιάτικους μήνες. Δεν είναι ανέφικτο ή δύσκολο», είπε προσθέτοντας ότι πρέπει να θέσουν σωστά κάποιους «γωνιόλιθους» και ότι κατά την περίοδο που πέρασε έκαναν κάποια βήματα που θα διαλύσουν τα ερωτηματικά που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε αυτή την πορεία.

Είπε επίσης ότι έχουν έργα που αφορούν τόσο το υφιστάμενο τερματικό όσο και το νέο υπό κατασκευή τερματικό στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου και ότι εργάζονται πάνω σε δύο εναλλακτικές επιλογές που θα άρουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στα σημεία μεταφοράς ειδικά οι πολίτες τους από την Βρετανία και θα τους παρέχουν εύκολη πρόσβαση.

Σημείωσε ότι δεν θεωρεί σωστό να αποκαλύψει αυτές τις επιλογές πριν την ολοκλήρωσή τους και πρόσθεσε: «Είμαστε στο στάδιο της σύνδεσης των πτήσεων προς το Λονδίνο μέσω δύο διαφορετικών αεροδρομίων. Όταν πραγματοποιηθούν αυτά θα τα μοιραστούμε με την κοινή γνώμη. Είναι μια ισχυρή πιθανότητα να υλοποιηθούν απευθείας πτήσεις μετά την έναρξη της λειτουργίας του νέου παράνομου αεροδρομίου στο πλαίσιο των ναυλωμένων πτήσεων έστω και αν δεν είναι προγραμματισμένες».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.