Ραδιομαραθώνιος 2016, για τα δικαιώματα των παιδιών  

Με στόχο την ενημέρωση  και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα δικαιώματα όλων των παιδιών άρχισαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον Ραδιομαραθώνιο 2016.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ραδιομαραθωνίου, τον οποίο συνδιοργανώνουν ο Συνεργατισμός και το ΡΙΚ, παρουσιάστηκε το πρωί σε διάσκεψη Τύπου στη Λευκωσία.

Χαιρετίζοντας τη διάσκεψη η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Ραδιομαραθωνίου κ. Άντρη Αναστασιάδη υπογράμμισε ότι Ραδιομαραθώνιος «είναι μια μεγάλη εκδήλωση συνένωσης δυνάμεων για ένα ευγενικό, ανθρωπιστικό σκοπό. Μια μεγάλη γιορτή προσφοράς, ανθρωπιάς και ελπίδας που ενημερώνει και ευαισθητοποιεί παράλληλα για τα θέματα των παιδιών που έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης και γενικότερης φροντίδας, όπως και οικονομικής ενίσχυσης των ιδίων και των οικογενειών τους».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τάκης Ταουσιάνης, σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι ο Συνεργατισμός πριν από ένα χρόνο, με σύνθημα «Έχω Δικαίωμα» έθεσε ως  στόχο να διοργανώσει ένα διαφορετικό Ραδιομαραθώνιο, εστιασμένο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα δικαιώματα όλων των παιδιών εκφράζοντας ευχαρίστηση γιατί το πέτυχε  σε πολύ μεγάλο βαθμό.  «Καταφέραμε να περάσουμε το μήνυμα ότι ο Ραδιομαραθώνιος δεν είναι απλά ένας έρανος, μία εκστρατεία συλλογής χρημάτων. Είναι πολύ περισσότερα. Υπηρετεί μεγαλύτερες αξίες. Τις αξίες της αγάπης, της ανθρωπιάς, της στήριξης», υπογράμμισε ο κ. Ταουσιάνης.

Ο Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου κ. Θανάσης Τσόκκος  εξήρε το έργο που επιτελεί το Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος και ο εθελοντισμός ευρύτερα εκφράζοντας την  πλήρη στήριξη του ΡΙΚ στην προβολή όλων των εκδηλώσεων και στη μεταφορά των μηνυμάτων όπως αυτά πηγάζουν από  τα δικαιώματα των παιδιών.

Τις εκδηλώσεις του Ραδιομαραθωνίου, παρουσίασε ο  Διευθυντής Διεύθυνσης Στρατηγικής και Ανασχηματισμού του Συνεργατισμού κ. Γιάννος Σταυρινίδης. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται διήμερο CoopKidsFestival στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του γνωστού μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ και με τη συμμετοχή του γνωστού ηθοποιού Αντώνη Καφετζόπουλου, oδική εκστρατεία διαφώτισης και οικονομικής ενίσχυσηςσε όλες τις πόλεις, πορεία μοτοσικλετιστών, πεζοπόρων και ποδηλατιστών, σκυταλοδρομία, εκστρατείες ενημέρωσης και διαγωνισμός δημιουργικότητας στα σχολεία και ποδοσφαιρικός αγώνας στον οποίο θα αναμετρηθούν δημοσιογράφοι και βουλευτές με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενημέρωση και διαφώτιση έχουν κυκλοφορήσει πέντε νέες συλλεκτικές κονκάρδες με συνθήματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών, οι οποίες θα δίδονται με κάθε εισφορά, κατά τη διάρκεια των εράνων και των φεστιβάλ, ενώ θα προσφερθούν δωρεάν σε όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Τον Ραδιομαραθώνιο 2016 ντύνει μουσικά και φέτος  το τραγούδι του Γιώργου Χατζηπιερή «Επτά Ποτάμια», το οποίο γράφτηκε ειδικά για τον Ραδιομαραθώνιο και ερμηνεύουν η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Δώρος Δημοσθένους. Όλες οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.ccb.coop.com.cy/radiomarathonios/

 

Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα ιδρύθηκε το 1937. Είναι ο Κεντρικός Φορέας των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, μέσω των οποίων παρέχει ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Η Κυπριακή Δημοκρατία κατέχει το 77,34% των μετοχών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, το Ταμείο Ανακεφαλαιοποίησης το 21,88% και η Συνεργατική   Κεντρική Εταιρεία Συμμετοχών το 0,78%, εκπροσωπώντας τις Συνεργατικές Εταιρείες μέλη της. Συνεργάζεται με τα συνεργατικά κινήματα πολλών χωρών και εκπροσωπείται στους σημαντικότερους διεθνείς συνεργατικούς θεσμούς. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ στην Κύπρο και είναι η πρώτη τράπεζα σε καταθέσεις κατοίκων εσωτερικού. Εργοδοτεί συνολικά 2.700 άτομα. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Ιούνιος 2016), ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βρίσκεται στο 16,38%, τα ίδια κεφάλαια στο €1,32 δις και το σύνολο ενεργητικού στα €14,09 δις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.