Ράλι αυξήσεων στις τιμές αγοράς και τα ενοίκια στις κατοικίες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Ράλι αυξήσεων στις τιμές αγοράς και τα ενοίκια στις κατοικίες

Συνεχίζεται το ράλι αυξήσεων στις τιμές αγοράς και τα ενοίκια στις κατοικίες, σύμφωνα με τον δείκτη της Ask WiRE για το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Παγκύπρια, σε τριμηνιαία βάση, οι τιμές πώλησης αυξήθηκαν κατά 2,9% για τα διαμερίσματα και 0,5% για τα σπίτια. Σημειώνεται επίσης ότι η άνοδος είναι πιο έντονη σε ετήσια βάση (σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2021) για τις τιμές των διαμερισμάτων οι οποίες αυξήθηκαν κατά 6,3%, ενώ αντίθετα για τις κατοικίες μειώθηκαν κατά 0,8%. Η Λάρνακα ξεχωρίζει από τις επαρχίες, καθώς οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων συνέχισαν να αυξάνονται για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, με την αύξηση το δεύτερο τρίμηνο φέτος να ανέρχεται στο 3,1%.

Όσον αφορά τα ενοίκια σε τριμηνιαία βάση, αυξήθηκαν κατά 6,6% για τα διαμερίσματα και 5% για τα σπίτια. Επίσης, σε ετήσια βάση οι τιμές αυξήθηκαν κατά 10,9% για τα διαμερίσματα, 9,1% για τις κατοικίες.

Ο Παύλος Λοΐζου, διευθύνων σύμβουλος της Ask WiRE, δήλωσε ότι «απέχουμε ακόμη πολύ από το να δούμε μια επιστροφή στη σταθερότητα, καθώς η παγκόσμια οικονομία και οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν διαρκώς».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.