Ρατσιστική επίθεση διευθυντή γυμνασίου προς Aφρικανό μαθητή: «θα μαυρίσεις την φωτογραφία»

ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Λάρνακα: Ρατσιστικό επεισόδιο από διευθυντή γυμνασίου με θύμα Aφρικανό μαθητή

Ρατσιστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή διευθυντή Γυμνασίου της Λάρνακας και θύμα μαθητή αφρικανικής καταγωγής σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, όπως σχολιάσαμε και προ ημερών, προκαλεί συνεχώς προβλήματα με τη συμπεριφορά του απέναντι σε μαθητές αλλά και γονείς, ωστόσο αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο της φωτογράφισης των μαθητών για το τέλος της σχολικής χρονιάς, ο διευθυντής του σχολείου προκάλεσε τεράστια αναστάτωση και δυσφορία όταν έκανε ρατσιστικά σχόλια για το χρώμα του δέρματος του μαθητή σχολιάζοντας συγκεκριμένα ότι “θα μαύριζε τη φωτογραφία”.

Η φριχτή αυτή συμπεριφορά προκάλεσε οργή στους συμμαθητές του μικρού, αλλά και σε γονείς που πληροφορήθηκαν τα γεγονότα τα οποία, όπως πληροφορούμαστε, είναι υπόψιν του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Όπως προαναφέραμε, ο εν λόγω καθηγητής προκαλεί συνεχώς σοβαρά προβλήματα με τη συμπεριφορά του χρησιμοποιώντας συχνά απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις για τους μαθητές, με αποτέλεσμα ουκ ολίγες φορές να έχει έρθει σε σύγκρουση με γονείς.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπήρξαν συχνά σφοδρότατες αντιδράσεις από γονείς μαθητών, ωστόσο μέχρι στιγμής το Υπουργείο Παιδείας παραμένει απαθές.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei