Σκηνές ντροπής  σε Κυπριακό γήπεδο. Ρατσιστική φραστική επίθεση  δέχτηκε νεαρός  ποδοσφαιριριστής της ΑΠΕΑ  Ακρωτηρίου από ποδοσφαιριστή της ΑΕΚοράκου σε χθεσινό αγώνα της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ.

Ρατσιστική συμπεριφορά από παίκτη της ΑΕΚ Κοράκου, κατήγγειλε ο παίκτης της ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου, Κρις Μαγιούμπα, με τον αντίπαλο παίκτη να τον χαρακτηρίζει ως «σκλάβο», σε μια απαράδεχτη και καταδικαστέα απ’ όλες τις απόψεις ενέργεια.

Στο 59′ της αναμέτρησης, η αναμέτρηση διεκόπη προσωρινά, ενώ η ΑΠΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «στο εκτός έδρας αγώνα με τον ΑΕΚ Κορακού σήμερα έχουμε βιώσει πράγματα που σίγουρα δεν ανήκουν στο ποδόσφαιρο. Ενώ το σκορ ήταν 3-0 στο 59ο λεπτό, ένας από τους παίκτες μας δέχθηκε ρατσιστική συμπεριφορά για τρίτη φορά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από ανθρώπους εντός κι εκτός γηπέδου, άκουσε τα χειρότερα πράγματα αρκετές φορές. Σε κάποιο σημείο δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει, έβγαλε την μπλούζα του και περπάτησε για να πάει εκτός. Οι συμπαίκτες του είδαν ότι ήταν πολύ αναστατωμένος και περπάτησαν στο γήπεδο μαζί του.

 

 Ο ΠΑΣΠ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΣΠ, ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην επίλεκτη ΣΤΟΚ έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από αντίπαλο  χαρακτηρισθείς  ως «σκλάβος»!

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία. Αφορά τον αγώνα ΑΕΚοράκου-ΑΠΕΑ, όπου η ΚΟΠ αρκέστηκε να  ενημερώσει πως διακόπηκε ο αγώνας χωρίς αναφορά στο περιστατικό.

Η ανακοίνωση:

«Καταγγελία που υποβλήθηκε πριν λίγο στον ΠΑ.Σ.Π., αναφέρει πως ποδοσφαιριστής σε αγώνα του πρωταθλήματος ΣΤΟΚ δέχτηκε ρατσιστική επίθεση λόγω του χρώματός του χαρακτηριζόμενος από αντίπαλο ποδοσφαιριστή σαν, μεταξύ άλλων βρισιών, “σκλάβος“…

Σύμφωνα με την καταγγελία που έλαβε ο Σύνδεσμος, ο θύτης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα αλλά, για λόγους που διερευνώνται από τον ΠΑ.Σ.Π., ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα εξ υπαιτιότητας της ομάδας του ποδοσφαιριστή δέκτη της άνανδρης και ανείπωτης επίθεσης γιατί, άκουσον άκουσον, οι συμπαίχτες του αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο για λίγα λεπτά για να τον καθησυχάσουν και παρηγορήσουν.

Το θύμα της επίθεσης βρίσκεται τώρα στην αστυνομία υποβάλλοντας καταγγελία για ρατσιστική επίθεση εναντίον του. Ο ΠΑ.Σ.Π. παρακολουθεί το περιστατικό και απαιτεί την πλήρη διερεύνηση του τόσο από την αστυνομία όσο και από την ΚΟΠ και, νοουμένου ότι η καταγγελία ευσταθεί, την επιβολή των δεόντων και παραδειγματικών ποινών».

Βίντεο που τραβήχτηκε από την κερκίδα του γηπέδου και καταγράφει τη στιγμή της αποχώρησης του ποδοσφαιριστή της ΑΠΕΑ λόγω ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος του , αλλά και των συμπαικτών του που επέλεξαν να του συμπαρασταθούν, ανέβασε η ομάδα του Ακρωτηρίου.

Το βίντεο περιλαμβάνει και τη στιγμή της οριστικής διακοπής του αγώνα μετά την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο από τον διαιτητή της αναμέτρησης, εξαιτίας της αποχώρησης των παικτών της ΑΠΕΑ προηγουμένως.