«Ρατσιστική πολιτική» από το Υπ. Παιδείας καταγγέλλει η Οργάνωση Αγκαλιά Ελπίδας

Για ρατσιστική πολιτική κατηγορούν το Υπουργείο Παιδείας η Οργάνωση «Αγκαλιά Ελπίδας» και ο σύνδεσμος ΔΕΠΥ, που αποχώρησαν χθες από ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο με θέμα «ειδική εκπαίδευση στα σχολεία, προτάσεις για βελτίωση».

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ η πρόεδρος της Οργάνωσης «Αγκαλιά Ελπίδας» Γιούλα Πιτσιάλη αναφέρθηκε στο περιστατικό όπου ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου έδωσε το παράδειγμα γονιού, που του είχε πει πως ένα παιδί ειδικής εκπαίδευσης το οποίο φοιτούσε στη γενική τάξη, «διατάραζε» το σχολικό περιβάλλον με τη συμπεριφορά του και ότι κακώς φοιτούσε εκεί και όχι σε ειδικό σχολείο.

Έκανε λόγο για ντροπή και πισωγύρισμα, λέγοντας ότι αρνούνται να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ρατσιστικές ημερίδες. Επίσης η κ. Πιτσιάλη τόνισε ότι το Υπουργείο συνεχίζει να παραβιάζει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ενιαία εκπαίδευση που να σέβεται τα δικαιώματα όλων των παιδιών. Επισήμανε ότι οι αρμόδιοι θα τους βρουν απέναντί τους, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων αντίδρασης σε περίπτωση που χρειαστεί.


Στο μεταξύ, δε θέλησε να σχολιάσει τη χθεσινή αποχώρηση του συνδέσμου ΔΕΠΥ και της Οργάνωσης «Αγκαλιά Ελπίδας» ο Υπουργός Παιδείας. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι πρέπει να βελτιωθεί η ειδική εκπαίδευση, λέγοντας ότι χθες το Υπουργείο εξήγγειλε μέτρα τα οποία θα προωθηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση. Ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι πρέπει να γίνει Κέντρο αξιολόγησης της ειδικής εκπαίδευσης και να δίνεται γνωμάτευση για όλα τα παιδιά.

Ο κ. Προδρόμου κλήθηκε να σχολιάσει και το παράδειγμα που έδωσε στη χθεσινή ημερίδα. Όπως είπε, γονέας σε επιστολή του, αναφερόταν στο παράδειγμα παιδιού που φοιτούσε στη γενική τάξη του παιδιού του, το οποίο δεν είναι ενταγμένο σε ειδική ομάδα και δημιουργούνται, όπως είπε ο Υπουργός, προβλήματα. Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε ότι στην συγκεκριμένη επιστολή ο γονέας σημειώνει ότι θα ήταν καλά τα παιδιά για τα οποία υπάρχει υπεύθυνη διάγνωση να εντάσσονται εκεί και όπου ενδείκνυται. Για αυτό σημείωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία Κέντρου Αξιολόγησης της ειδικής εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.