Ρατσιστικό επεισόδιο σε σχολείο: «Επιδερμική η αντίδραση» ισχυρίζεται ο Προδρόμου

Προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για το νέο επεισόδιο σε γυμνάσιο της Λάρνακας

Προκλητική προσπάθεια να ρίξει στα μαλακά το νέο ρατσιστικό επεισόδιο από διευθυντή γυμνασίου της Λάρνακας με θύμα μαθήτρια με καταγωγή από την Κένυα κατέβαλε χθες ο Υπουργός Παιδείας.

Με δηλώσεις του, ο Πρόδρομος Προδρόμου επιχείρησε να υποβιβάσει το σοβαρότατο περιστατικό σε επιδερμικές αντιδράσεις, κατά την έκφρασή του, δίνοντας συνέχεια στην προσπάθειά του να καλύψει τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό.

Ο Υπουργός Παιδείας επιχείρησε επίσης να στρεψοδικήσει και ν’ αποδώσει πολιτικά κίνητρα, ισχυριζόμενος ότι η υπόθεση έτυχε προβολής μόνο από τον εκδοτικό Όμιλο Διάλογος, ενώ το θέμα έχει τύχει ευρύτατης προβολής από πολλά ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με δηλώσεις συγγενών του θύματος μεταξύ των οποίων και της μητέρας της, μετά την αποκάλυψή του από την ιστοσελίδα μας dialogos.com.cy.

O Πρόδρομος Προδρόμου επιχείρησε επίσης να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση του υπουργείου με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει σχετική γραπτή καταγγελία!

«Μόνο με αυτόν τον διευθυντή υπήρξε πρόβλημα»

Η ρατσιστική συμπεριφορά του διευθυντή γυμνασίου στη Λάρνακα απέναντι στη μαθήτρια με καταγωγή και από την Κένυα τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι τέτοια επεισόδια συνέβησαν μόνο επί αυτού του διευθυντή.

Αυτό ανέφερε χθες η θεία της 14χρονης, Ελένη Αρτέμη, με αποκαλυπτικές τις δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο με τις οποίες τόνισε ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια, η μαθήτρια δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε με τα μαλλιά της ούτε άλλως πώς. Πρόκειται για άλλη μια μαρτυρία που έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες ανώνυμα παράπονα και καταγγελίες από γονείς μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου που κάνουν λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά του εν λόγω εκπαιδευτικού σε πολλά επίπεδα απέναντι σε μαθητές και γονείς.

Το αποκορύφωμα ήταν τα δύο ρατσιστικά επεισόδια τα οποία αποκαλύψαμε στη «Χ» και στο dialogos.com.cy τα οποία επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να διαψεύσει το Υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια να παράσχει κάλυψη στον διευθυντή του εκπαιδευτηρίου. «Το πρόβλημα υπάρχει με τον συγκεκριμένο διευθυντή.

Η μαθήτρια δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ούτε έδωσε ποτέ οποιαδήποτε δικαιώματα με τη συμπεριφορά της τα δύο προηγούμενα χρόνια», δήλωσε η κα Αρτέμη η οποία είναι αδελφή του Κύπριου πατέρα της 14χρονης, η μητέρα της οποίας είναι από την Κένυα.

Η κα Αρτέμη επιβεβαίωσε και το πρώτο επεισόδιο με θύμα μαθητή με αφρικανική καταγωγή στον οποίο δεν επετράπη να βγάλει φωτογραφία με την τάξη του στην τελική φωτογράφιση.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy