Ρατσιστικό παραλήρημα από εκπαιδευτικό: «Διαστροφή» οι πορείες υπερηφάνιας – Έντονες οι αντιδράσεις

Βλέπει «εχθρούς εντός των τειχών» ενώ θεωρεί διαστροφή τις πορείες περηφάνιας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Σε ρατσιστικό παραλήρημα προέβη εκπαιδευτικός μέσα από την ομιλία της κατά τη δοξολογία της Κυριακής στον ιερό ναό της Παναγίας, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Η εκπαιδευτικός χαρακτήρισε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για επανένωση και για να έρθουν πιο κοντά οι δύο κοινότητες ως , “αυτόν που τον βλέπεις στο οδόφραγμα να χαϊρεντίζεται με ντέφια, σφυριά και ταμπούρλα για να σου αποδείξει πως δεν είναι εθνικιστής και αγαπάει την ειρήνη”.


44908356 10156439160829342 8773273186654486528 N

 

Σε ό,τι αφορά αυτούς που κάνουν προσπάθειες για την ελευθερία της έκφρασης μέσω της καλλιέργειας του σεβασμού σε όλες τις θρησκείες, και σε οτιδήποτε διαφορετικό από την πλειοψηφία, αλλά και τη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε Κοινωνιολογία της θρησκείας, η εν λόγω εκπαιδευτικός τους χαρακτήρισε ως “εχθρούς εντός των τειχών”, ενώ, ανάφερε το εξής “είναι ο ίδιος που αύριο θα απαιτήσει στα ελληνορθόδοξα σχολεία σου να καταργηθούν η πρωϊνή Προσευχή , τα Θρησκευτικά, οι εθνικές επέτειοι, οι παρελάσεις γιατί ενοχλούν το παιδί του Μουσουλμάνου, του Βουδιστή του κάθε αλλόθρησκου”.

“Εχθροί εντος των τειχών” για την εν λόγω εκπαιδευτικό είναι και η ομοφυλοφιλία την οποία χαρακτήρισε ως διαστροφή. Όπως ανάφερε, “είναι ο ίδιος που διοργανώνει τις «πορείες περηφάνιας» και σου ζητάει να επιβραβεύσεις τη διαστροφή”.

 

Απάντηση σε όσα, η εκπαιδευτικός ανάφερε, έδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηένου, Αντρέας Χατζηκυπριανού, σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανάφερε,  «Ως νέος επιστήμονας, αρχικά καταδικάζω την αναφορά της λέξης – διαστροφή – προς την κοινότητα ΛΟΑΤ. Δεν χρειάζεται να καταθέσω την επιστημονική τεκμηρίωση για το εάν είναι ή όχι διαστροφή. Η επιστήμη έχει χρόνια απαντήσει. Θα αναρωτηθώ όμως ποιες είναι οι προεκτάσεις τέτοιων πεποιθήσεων στους μαθητές μας. Συντηρούν ίσως κύκλους στερεοτυπικών αντιλήψεων; Κύκλους βίας; Κύκλους ψυχωσυναισθηματικών προβλημάτων;


Ο εκπαιδευτικός έχει πολλαπλούς ρόλους. Για κάποιους μαθητές είναι πρότυπο. Αλίμονο μας αν αυτά διδάσκονται οι μαθητές στο λανθάνον αναλυτικό πρόγραμμα! Φανταστείτε αύριο έναν μαθητή που επιτίθεται είτε λεκτικά είτε σωματικά σε έναν συμμαθητή του για τη σεξουαλική ή τη θρησκευτική του ταυτότητα, καθώς η δασκάλα του, έχει «ευλογήσει» την πεποίθηση ότι είναι διαστροφή! Οι μαθητές μας θα έπρεπε να διδάσκονται τον σεβασμό στο διαφορετικό. Στην ομιλία γίνεται αναφορά στον ‘κάθε αλλόθρησκο’. Στο άκουσμα της πρότασης αυτής διάκρινα μόνο μίσος».

 

Screenshot 20181029 113651

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα πρόκειται να θέσουν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην επόμενη του συνεδρία.

 

Οι αντιδράσεις πολλών δεν άργησαν να έρθουν, καθώς η ρητορική μίσους από την εκπαιδευτικό, είναι από τους περισσότερους καταδικαστέα.


Μερικά από τα σχόλια

Kata

Kata1

 

 


Σε αντίθεση με κάποιους άλλους….οι οποίοι φαίνεται να βρίσκουν όχι μόνο, την εν λόγω εκπαιδευτικό, σωστή, αλλά και οι ίδιοι, φαίνεται να αναπαράγουν με τη σειρά τους το ρατσιστικό παραλήρημά της..

Elenisiouf

Untitled 16

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.