Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι  συμμετοχές στον 11ο ετήσιο αγώνα «Τρέξτε μαζί μας» για την πρόληψη του καρκίνου που διοργάνωσε ο Δρό.Με.Α Racing και ο Δήμος Γερίου, την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δρό.Με.Α Racing,  πέραν των 1.000 δρομέων έτρεξαν στους αγώνες δρόμου 7,7χλμ, 10 χλμ και 5χλμ, στον παιδικό αγώνα δρόμου 800μ., καθώς και στον Φιλανθρωπικό Εταιρικό Αγώνα 5χλμ, τα ολικά έσοδα του οποίου διατέθηκαν προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Το πρόσταγμα για τις εκκινήσεις των αγωνισμάτων έδωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου και ο παλαιός πρωταθλητής στίβου και ρέκορντμαν των 100μ Γιάννος Ζησιμίδης, εκ μέρους του αθλητικού γραφείου του Δήμου Λεμεσού.

Στο αγωνιστικό μέρος πρώτευσαν στις γενικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, στα 5χλμ οι Χριστόφορος Πρωτοπαπάς και Άντρεα Λοϊζίδου, στα 10χλμ οι Μάριος Αποστολίδης και Ελένη Ιωάννου και στα 7,7χλμ οι Απόλλων Καποδίστριας και Ναταλία Χαραλάμπους.

Ο αγώνας των 7,7χλμ, ο οποίος διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Αθανάσιος Κτωρίδης και το Nicosia Quantum Marathon, ήταν αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη, νικητή του μαραθωνίου της Βοστόνης το 1946, και ο αγώνας των 10χλμ στη μνήμη του Κωστάκη Λουκαΐδη, πρώην μέλους του Δ.Σ. του ΚΟΑ και παλαιού πρωταθλητή του στίβου.

Στον παιδικό αγώνα δρόμου 800μ πρώτευσαν στην κατηγορία μέχρι 9 ετών σε κορίτσια και αγόρια αντίστοιχα οι Σόουλε Κουλάλογλου και Σωτήρης Θεοφάνους, και στην κατηγορία 10-13 ετών οι Νάγια Παπαγεωργίου και Ιωάννης Παπαετυχίου.

Ο παιδικός αγώνας ήταν το αποκορύφωμα της όλης εκδήλωσης, και σύμφωνα με τον οργανωτικό διευθυντή της διοργάνωσης, Μάκη Κουννίδη, η αθλητική κουλτούρα και παιδεία και ταυτόχρονα ο ενεργητικός τρόπος ζωής θα πρέπει να καλλιεργούνται από τις παιδικές ηλικίες και να δίνουν στα παιδιά μαθήματα αθλητοπρέπειας.

Όσον αφορά στον εταιρικό αγώνα δρόμου, οι εταιρείες έδωσαν ηχηρό παρών με τα στελέχη τους να τρέχουν και να απολαμβάνουν το ειδυλλιακό τοπίο του πάρκου Αθαλάσσας. Σε αυτό διακρίθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις αντίστοιχα, η ομάδα δρομέων της Τράπεζας Κύπρου, της Societe Generale Bank Cyprus, ο οποίος ήταν και ο μέγα χορηγός της εκδήλωσης, και της Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Η όλη διοργάνωση πέτυχε πλήρως τους σκοπούς της που δεν ήταν άλλοι από την προώθηση του κοινωνικού αθλητισμού, του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας μέσα από το τρέξιμο σε όλα τα στρώματα της τοπικής κοινωνίας, ενισχύοντας την αθλητική κουλτούρα και τον υγιεινό τρόπο διαβίωσης, με στόχο την πρόληψη σοβαρών ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος, αναφέρεται.

Τα αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση βρίσκονται στο: www.dromearacing.com.