Ρεκόρ συναλλαγματικής πτώσης της αξίας της Τουρκικής λίρας

Για ρεκόρ στην συναλλαγματική αξία της τουρκικής λίρας κάνουν λόγο τα τ/κ ΜΜΕ, καθώς το πρωί η στερλίνα συνεχίζει την ανοδική πορεία, όπως και το δολάριο.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, μετά την ανακοίνωση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου στη Τουρκία χθες και σήμερα η ΤΛ χάνει συνεχώς. Η στερλίνα το πρωί σήμερα ήταν στις 28.90 ΤΛ, το δολάριο στις 23,30 ΤΛ και το ευρώ 24,88.

Ο τ/κ Τύπος αναφέρεται στην ανάρτηση χθες του προέδρου του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχιουρμαν ο οποίος έκανε λόγο λόγο για τον «γνωστό κύκλο» που θα ξαναρχίσει. Αναμένεται, έγραψε, η υποτίμηση της TΛ να δημιουργήσει φαινόμενο αύξησης των τιμών και υπηρεσιών, ενώ πριν τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού θ’ αυξηθούν και οι προσωπικές δαπάνες.

«Αποτέλεσμα; Ακόμα κι αν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, η αγοραστική δύναμη δεν θα ανέβει. Ακόμη κι αν αλλάζετε (τον κατώτατο μισθό) κάθε τρεις μήνες, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει πολύ. Στη χώρα όπου όλα τα αναπόφευκτα έξοδα προσδιορίζονται σε ξένο νόμισμα, πρέπει και τα εισοδήματα να καθορίζονται σε σταθερό νόμισμα από το λογιστικό σύστημα. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Η λύση είναι ξεκάθαρη. Θα το εφαρμόσουμε εμείς».

Σημειώνεται ότι εδώ και πολύ καιρό το αντιπολιτευόμενο ΡΤΚ πιέζει και μιλά για να περάσουν σε ένα σταθερό νόμισμα, ακόμη και στην ένταξη στο ευρώ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy