Ρεζίλι διεθνώς για τη βρομιά στο ποδόσφαιρο

Ισχυρισμοί ισπανικής εφημερίδας για στημένους αγώνες στην Κύπρο

«Η Κύπρος είναι μια μεγάλη εστία διαφθοράς», αναφέρεται σε δημοσίευμα της ισπανικής ηλεκτρονικής εφημερίδας «El Confidencial».

Σύμφωνα με το άρθρο που υπογράφει ο Χοσέ Μαρία Όλμο, οι ισπανικές Αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αμφισβητούν την καθαρότητα τεσσάρων αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου στο τέλος της σεζόν 2017-18. Αυτά προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που αποφασίστηκε στην Ισπανία, όταν οι Αρχές της χώρας συνέλαβαν πάνω από 50 άτομα για στημένους αγώνες στις μικρές κατηγορίες και φέρεται ως… δορυφόρος στην Κύπρο ποδοσφαιριστής ο οποίος αποχώρησε από το ποδόσφαιρό μας. Όπως ισχυρίζεται ο αρθρογράφος, η σύνδεση του κυπριακού ποδοσφαίρου με το διεθνές κύκλωμα στημένων αγώνων είναι γνωστή εδώ και χρόνια, ενώ οι συνομιλίες και άλλα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τους πράκτορες του Τμήματος Ελέγχου Ύποπτων Παιχνιδιών έδειξαν πως στην Κύπρο υπήρχε οργανωμένο δίκτυο.

Η πηγή της «El Confidencial» ανέφερε πως: «Αυτό που έχει ανακαλυφθεί ξεπερνά τους απλούς παίκτες που αφήνουν να μπουν τέρματα για να κερδίσουν κάποια χρήματα με στοιχήματα. Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο είναι μια θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο, όπου οι σύλλογοι, οι διαιτητές και ακόμη και οι επίσημοι φορείς διανέμουν θριάμβους και θέσεις στη βαθμολογία για να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκούς αγώνες και στη συνέχεια να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους πράκτορες στοιχημάτων».

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως «η Αστυνομία της Ισπανίας έχει στοιχεία που αμφισβητούν την καθαρότητα τεσσάρων αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου στο τέλος της σεζόν 2017-18, με τη συμμετοχή σε όλους συγκεκριμένης ομάδας». Οι πηγές της «El Confidencial» αναφέρουν ότι οι πληροφορίες έφτασαν στην Ισπανία πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων: «Υπολογίζεται ότι κέρδισαν, μαζί με τους ισπανικούς αγώνες που διοργανώθηκαν από το ίδιο δίκτυο, τουλάχιστον 840.000 ευρώ. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικός, αλλά απέχει πολύ από τα χρήματα που κινούνται στην Κύπρο», προσθέτει το δημοσίευμα.

Ουδεμία σχέση…

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ στην οποία αναφέρει: «Τις τελευταίες ώρες παρατηρούμε αναδημοσίευση δημοσιευμάτων από την Ισπανία, τα οποία αναφέρουν και/ή εμπλέκουν και το όνομα της ομάδας μας σε προσυνεννοημένους αγώνες. Εν πρώτοις σημειώνουμε και τονίζουμε ότι η ομάδα μας ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες δραστηριότητες. Περαιτέρω, επειδή οι πράξεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αποτελούν και ποινικά κολάσιμες πράξεις, καλούμε όλους να είναι προσεκτικοί τόσο στην πρωτογενή δημοσίευση όσο και στην αναπαραγωγή τέτοιων δημοσιευμάτων, τα οποία καθόσον αφορούν την ομάδα μας αποτελούν ψευδή και συκοφαντικά, τα οποία ασφαλώς και την θίγουν και μειώνουν το όνομά της σε Κύπρο και Ευρώπη. Ως εκ τούτου επιφυλάσσουμε πλήρως τα δικαιώματά μας για να κινηθούμε νομικά εναντίον όσων δημοσιεύουν ή αναπαράγουν ψευδή και/ή κακόβουλα και δυσφημιστικά δημοσιεύματα για την ομάδα μας».

Εξάλλου, η επίσημη ΑΕΚ δηλώνει έκπληκτη με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα: «Πέφτουμε από τα σύννεφα. Παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τα δημοσιεύματα», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου, Κυριάκος Δημητρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.