Ριάλτο: 1η παράσταση του 2016 με “Μαγικό αυλό”

• Η 1η παράσταση του 2016 του προγράμματος The Met: Live in HD θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους

• Στο Θέατρο Ριάλτο την Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Η νέα χρονιά για το πρόγραμμα Τhe MET Live in HD ξεκινά με τον «Μαγικό Αυλό», την πρώτη όπερα του Μότσαρτ για το ευρύ κοινό. Με το έργο αυτό, ο κορυφαίος συνθέτης επιθυμούσε να γοητεύσει τους πολλούς, αλλά και να προσφέρει βαθύτερο επίπεδο ανάγνωσης στους πιο καλλιεργημένους. Ο πλούτος του έργου είναι ανεξάντλητος, με τους πολυεπίπεδους συμβολισμούς του κειμένου, αλλά και την ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη και γεμάτη πρωτοτυπία γραφή του Μότσαρτ.

“Ο Μαγικός Αυλός” μάγεψε τους λάτρεις της όπερας και ιδιαίτερα τα παιδιά, σε όλον τον κόσμο, με το ιδιότυπο χιούμορ και τις συναρπαστικές μαριονέτες της επιτυχημένης σκηνοθεσίας της Julie Taymor. Με την μπαγκέτα του μαέστρου James Levine, και μια εκπληκτική διανομή – που περιλαμβάνει τους Nathan Gunn, Ying Huang, Matthew Polenzani, Erika Miklosa και Rene Pape – η παράσταση δίνει καινούρια ζωή στο διαχρονικό παραμύθι του Μότσαρτ.

Η υπόθεση αφορά την προσπάθεια του Ταμίνο να ελευθερώσει την όμορφη Παμίνα από τον Ζαράστρο. Η μητέρα της, η Βασίλισσα της Νύχτας, παρέχει γι’ αυτό τον σκοπό στον Ταμίνο έναν μαγικό αυλό και στον ακόλουθό του, Παπαγκένο, ασημένια καμπανάκια, των οποίων ο ήχος βοηθά να ξεπεραστούν κάθε είδους δοκιμασίες. Σταδιακά οι στερεότυπες απόψεις για το καλό και το κακό ανατρέπονται. Αυτό το οποίο αποδεικνύεται καλό θριαμβεύει και το κακό κατακρημνίζεται.

Ο Μαγικός αυλός θεωρείται ένας από τους τελευταίους πνευματικούς καρπούς του Διαφωτισμού. Ο Ζαράστρο, του οποίου το πνευματικό φως θριαμβεύει στο τέλος του έργου, διακηρύσσει ότι πρέπει να υπερισχύσουν οι ανθρώπινες αξίες και η αγάπη να επικρατήσει της εκδίκησης. Ένα μήνυμα που σήμερα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Διεύθυνση Ορχήστρας: James Levine
Παραγωγή, Σκηνοθεσία, Κοστούμια, Μαριονέτες: Julie Taymor
Σκηνικά: George Tsypin
Φωτισμοί: Donald Holder
Χορογράφος: Mark Dendy

Διανομή:
Matthew Polenzani TAMINO (tenor)
Nathan Gunn PAPAGENO (baritone)
Erika Miklósa QUEEN OF THE NIGHT (soprano)
Greg Fedderly MONOSTATOS (tenor)
Ying Huang PAMINA (soprano)
René Pape SARASTRO (bass)
Jennifer Aylmer PAPAGENA (soprano)

• Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους
• Διάρκεια: 115 λεπτά
• Με τη στήριξη του ΑΝΤ1

Κυριακή 3 Ιανουαρίου, ώρα 18.00
Πληροφορίες: 77 77 77 45
Είσοδος: € 18 / €13 E-ticket: www.rialto.com.cy

Από το πρόγραμμα The Met: Live in HD, στο Θέατρο Ριάλτο ακολουθούν οι παραστάσεις «Turandot» στις 30 Ιανουαρίου, «Μanon Lescaut» στις 5 Μαρτίου, «Μadama Butterfly, στις 2 Απριλίου και «Εlektra», στις 7 Μαΐου 2016.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.