Απέφυγε να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ για το εάν συνεχίζουν να ισχύουν οι προτάσεις που κατετέθηκαν στο Κράνς Μοντάνα παραπέμποντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε γενικότερα ότι εν όψει της συνάντησης Αναστασιάδη Ακιντζί, δεν μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσεται η ρητορική που υπάρχει σήμερα στην επικαιρότητα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως δεν αναμένει επανέναρξη των συνομιλιων πριν από τις ευρωεκλογές και σημείωσε ότι αυτό που αναμένει από τη συνάντηση του Προέδρου με τον Τκ ηγέτη είναι μια δήλωση που θα παραπέμπει στην επιθυμία των δύο ηγετών για επανέναρξη του διαλόγου.

Υπενθύμισε ότι οι εγγυήτριες δυνάμεις έχουν σειρά προτεραιοτήτων το επόμενο διάστημα όπως είναι οι τοπικές εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα και το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επεσήμανε ότι δεν μπορούν οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί να προσέλθουν στη συνάντηση τραβώντας κόκκινες γραμμές.

Συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ

Η τεχνοκρατική διαφορά περί της ανάγκης υπογραφής συμφωνίας συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων αερίου στο τεμάχιο 12 μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ έχει κρατήσει πολύ και ήρθε η ώρα, είτε σε επίπεδο Υπουργών Ενέργειας είτε σε επίπεδο αρχηγών κρατών να δοθεί λύση σε αυτό το χρονίζον θέμα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Εξέφρασε πάντως την προσωπική του εκτίμηση ότι για να εκμεταλλευτούμε τα κοιτάσματα του 12 δεν χρειάζεται συμφωνία για συνεκμετάλλευση μεταξύ των οικονομικών ζωνών Κύπρου και Ισραήλ.

“Αισιόδοξος” για την πορεία του ΓεΣΥ

Τα όσα αναφέρουν τόσο ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας όσο και ο ΟΚΥΠΥ ως προς την πορεία υλοποίησης του ΓΕΣΥ τον κάνουν αισιόδοξο για την υλοποίηση του Σχεδίου εκτός και αν δεν δίδουν την ορθή εικόνα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Πολλές φορές, ανέφερε ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, οι δύο φορείς διαβεβαίωσαν ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς και δεν έχει, είπε, λόγο να τους αμφισβητήσει, απλά θέλει να δει το αποτέλεσμα πέραν των ανακοινώσεων.

Η κυβέρνηση είπε, κάνει ότι μπορεί ώστε τον ερχόμενο Ιούνιο να υπάρξει αξιόπιστο σύστημα υγείας.

Στηρίζει Υπουργό Άμυνας – “Έλαβε μέτρα”, αναφέρει

Σε δήλωση στήριξης του Υπουργού Άμυνας ως προς την υπόθεση δημοσιοποίησης της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για την εφεδρεία προέβη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Πιστώνει, είπε, τον Υπουργό Άμυνας ότι έλαβε μέτρα και πρόσθεσε ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα για δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος εφεδρείας.

Μπορούν, είπε, να γίνουν πράγματα χωρίς τυμπανοκρουσίες και μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα χωρίς δηλώσεις και χωρίς δημοσιεύσεις.