ΡΙΚ: «Εκλεκτός» ΔΗΣΥ – Προεδρικού κρίθηκε ένοχος σε τρεις πειθαρχικές και πήρε… προαγωγή

Ελεγκτική Υπηρεσία: Προσλήψεις και προαγωγές με «αδιαφανείς και απαράδεκτες διαδικασίες» στο ΡΙΚ

Ανώτερος λειτουργός στο ΡΙΚ, με πλάτες από το Προεδρικό και το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ, κρίθηκε ένοχος σε τρεις πειθαρχικές διαδικασίες, αλλά αντί ποινής πήρε προαγωγή! Επίσης, σύμφωνα με έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, τους τελευταίους μήνες έγιναν νέες προσλήψεις και προαγωγές με «αδιαφανείς και απαράδεκτες διαδικασίες».

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, «ο συγκεκριμένος λειτουργός, ο οποίος εργαζόταν με το καθεστώς βάρδιας, δεν ακολουθούσε συγκεκριμένο ωράριο εργασίας, το οποίο να εγκρίνεται εκ των προτέρων από τον ΓΔ, αλλά ετοίμαζε τη ρότα εργασίας του εκ των υστέρων, στη βάση κτυπημάτων της κάρτας εισόδου/εξόδου».

Επίσης, μετέβαινε στο ΡΙΚ «χωρίς συγκεκριμένο ωράριο, κατά τις Κυριακές που υπήρχε ζωντανή τηλεοπτική αθλητική εκπομπή από τις 9.00–9.30 μ.μ.» και στη συνέχεια διεκδικούσε «υπερωριακή αποζημίωση και επίδομα βάρδιας».

Σύμφωνα με την έκθεση, η Διεύθυνση του ΡΙΚ πρότεινε στον υπό αναφορά λειτουργό να επιλέξει ο ίδιος το ωράριο εργασίας του, προειδοποιώντας τον παράλληλα ότι «σε περίπτωση μη τήρησης του ωραρίου θα εφαρμοστούν οι πρόνοιες του Πειθαρχικού Κώδικα, χωρίς άλλη προειδοποίηση». Παρά ταύτα, «δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες του Γενικού Διευθυντή, αλλά εξακολουθούσε να παρουσιάζεται και να κτυπά την κάρτα εισόδου/εξόδου σύμφωνα με τη δική του βούληση». Επίσης, τον έστειλαν απόσπαση σε Υπηρεσία του κεντρικού κράτους, αλλά «δεν παρουσιάστηκε ποτέ».

Όπως αναφέρεται, λόγω των πιο πάνω «το ΔΣ του Ιδρύματος καταρτίστηκε σε πειθαρχικό σώμα και εξέτασε τρεις πειθαρχικές υποθέσεις εναντίον του συγκεκριμένου λειτουργού», για «απουσία από την εργασία χωρίς άδεια, αδικαιολόγητη μη τήρηση του ωραρίου, παράλειψη και άρνηση συμμόρφωσης με οδηγίες προϊσταμένου, απρεπή συμπεριφορά, μη παρουσίαση για εργασία στο δημόσιο όπου είχε αποσπαστεί, εκ των υστέρων παρουσίαση ιατρικών πιστοποιητικών και μετάβαση σε επαγγελματικό ταξίδι που αφορούσε το ΡΙΚ κατά την περίοδο απόσπασής του στο δημόσιο, για το οποίο (μάλιστα) αιτήθηκε και έξοδα ταξιδιού».

Αναφέρεται επίσης ότι «το ΔΣ τον έκρινε ένοχο και στις τρεις υποθέσεις». Παρά ταύτα, προστίθεται, δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και δεν επιβλήθηκαν ποινές, με αποτέλεσμα το θέμα να παραπεμφθεί στο νέο ΔΣ, το οποίο διορίστηκε την 1.8.2021. Έτσι το νέο ΔΣ, μετά από νομική συμβουλή, έκρινε «ατελή» τη διαδικασία και αντί ποινής του έδωσε προαγωγή!

Σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία, «η πιο πάνω απόφαση δεικνύει την κουλτούρα ατιμωρησίας που επικρατεί στο Ίδρυμα. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός ότι όχι μόνο δεν επιβλήθηκε οποιαδήποτε ποινή στον εν λόγω ανώτερο λειτουργό, αλλά το νυν ΔΣ τον διόρισε από 15.12.2021 στη θέση Αναπληρωτή Προϊσταμένου (κλίμακα Α14(ii))».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy