ΡΙΚ και υπόλοιπα κανάλια «δεν είδαν» την 20η Συνέλευση της ΠΟΔΝ

Επιστολή προς το ΡΙΚ αλλά και ανακοίνωση για την κάλυψη της 20ης Συνέλευσης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία  έστειλε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Χρίστος Χριστόφιας.

Η επιστολή καταγγέλλει το ΡΙΚ ως δημοσια τηλεόραση σχετικά με την μη προβολή της 20ης Συνέλευσης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία και διερωτάται ποια ειναι η αποστολή του ΡΙΚ ως δημοσιας τηλεόρασης.

Επίσης, σε σχετική ανακοίνωση της ΕΔΟΝ καταδικάζει  στάση των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία δεν θεώρησαν σημαντικό να αφιερώσουν ούτε δευτερόλεπτο στο δελτίο ειδήσεων τους για την τελετή έναρξης της 20ης Συνέλευσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κύπρο.

Η πραγματοποίηση της Συνέλευσης στην Κύπρο, όπως αναφέρει η οργάνωση,  αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την χώρα μας καθώς 160 αντιπρόσωποι από 93 οργανώσεις παγκοσμίως βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διεθνοποίηση του Κυπριακού προβλήματος αλλά και την διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό.

 

Η επιστολή προς το ΡΙΚ , ως Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Προβολή 20ης Συνέλευσης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών

Αξιότιμοι κύριοι

Με λύπη μας παρατηρήσαμε ότι το Ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου δεν πρόβαλε στο δελτίο ειδήσεων την τελετή έναρξης της 20ης Συνέλευσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών που πραγματοποιείται στην Κύπρο.

Η πραγματοποίηση της Συνέλευσης στην Κύπρο αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την χώρα μας καθώς 160 αντιπρόσωποι από 93 οργανώσεις παγκοσμίως βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διεθνοποίηση του Κυπριακού προβλήματος αλλά και την διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό.

Πέραν των πιο πάνω την τελετή έναρξης της Συνέλευσης χαιρέτισε ο έντιμος Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας που η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν πρόβαλε αυτό το γεγονός το οποίο αποτελεί τιμή για την χώρα μας και διεθνοποιεί το Κυπριακό πρόβλημα. Στο τέλος της ημέρας ποια είναι η αποστολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης;

Ευελπιστούμε ότι θα καλύψετε έστω και τώρα τις εργασίες της 20ης Συνέλευση της ΠΟΔΝ η οποία συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ στη Λευκωσία.

Με εκτίμηση

Χρίστος Χριστόφιας

Γενικός Γραμματέας ΕΔΟΝ

 

Η ανακοίνωση γ

Ανακοίνωση για τη στάση των τηλεοπτικών ΜΜΕ σε σχέση με την προβολή της 20ης Συνέλευσης της ΠΟΔΝ

Ως Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία δεν θεώρησαν σημαντικό να αφιερώσουν ούτε δευτερόλεπτο στο δελτίο ειδήσεων τους για την τελετή έναρξης της 20ης Συνέλευσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κύπρο.

160 αντιπρόσωποι 93 οργανώσεων από 65 χώρες ανά το παγκόσμιο βρίσκονται στην Κύπρο για τη Συνέλευση, γεγονός που τιμά τη χώρα μας, ενώ παράλληλα διεθνοποιεί το κυπριακό πρόβλημα. Παράλληλα τόσο οι οργανώσεις που συμμετέχουν όσο και η ίδια η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών στέκονται διαχρονικά δίπλα από τον Κυπριακό λαό και τον αγώνα μας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Όλοι λένε ότι πρέπει να δίνουμε βήμα στους νέους και ότι η νέα γενιά είναι το μέλλον. Το κυριολεκτικό θάψιμο από κάποια ΜΜΕ ενός τόσο σημαντικού γεγονότος για την Κύπρο και τη νεολαία, μας επιτρέπει να θεωρούμε ότι αυτά που λέγονται κατά καιρούς για στήριξη των νέων είναι πολύ απλά υποκριτικά.

Παράλληλα την τελετή έναρξης της 20ης Συνέλευσης χαιρέτισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης καθώς αυτή  διοργάνωση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα μας..

Ως ΕΔΟΝ ελπίζουμε έστω και τώρα τα τηλεοπτικά ΜΜΕ να προβάλουν τις εργασίες της Συνέλευσης η οποία ολοκληρώνεται στις 6 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.