Ρημαδιό έγινε ο Μάκης μας

Του Παναγιώτη Πενταλιώτη

Το Δημοκρατικό Κόμμα στην προσπάθειά του να εντείνει τον προεκλογικό επικοινωνιακό του αγώνα στην τελική ευθεία των βουλευτικών εκλογών, επιστράτευσε τον προεκλογικό… Μάκη. Ο ψηφοφόρος του ΔΗΣΥ, ο Μάκης, τηλεφωνούσε στο Προεδρικό όλες τις λάθος μέρες, αλλά το βίντεο έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους.

Όπως όλοι καταλάβαμε από το βίντεο, ο συναγερμικός Μάκης τηλεφωνούσε συνεχώς στο Προεδρικό για να ζητήσει κάποιο ρουσφέτι. Ωστόσο, η ιστορία των τηλεφωνημάτων του Μάκη είναι ένα χρονολόγιο των σκανδάλων της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη και έτσι δεν μπορούσε καν να μιλήσει με τον Πρόεδρο, πόσω μάλλον να του ικανοποιήσει το ρουσφέτι. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στο τέλος αποτάθηκε στο ΔΗΚΟ… για να γίνει η δουλειά του.

Το βίντεο θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή επικοινωνιακή καμπάνια του ΔΗΚΟ, «ελάτε σε εμάς για να γίνει η δουλειά σας», αφού πατούσε στις πελατειακές σχέσεις που όλοι λένε ότι ανέπτυξε το κόμμα όλα αυτά τα χρόνια. Θα μπορούσε, αν ο Μάκης δεν μιλούσε σαν την Μαρίνα Μανταρινάκη στο «Κωνσταντίνου και Ελένης» σε επεισόδιο που κάνει την Κύπρια, ή στο αντίστοιχο επεισόδιο των «Δύο Ξένων» που η Ντένη Μαρκορά κάνει επίσης την Κύπρια με όχι και τόσο πειστικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά, ο ΔΗΣΥ έτριψε τα χέρια και πήγε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την μπανανόφλουδα του διαδικτύου που πάτησε το ΔΗΚΟ, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι ο «Μάκης αποτελεί τον παντοτινό ήρωα και ψηφοφόρο του ΔΗΚΟ που εκφράζει ό,τι πιο παλιό και αναχρονιστικό».

Ξέχασαν, βέβαια, τη δική τους μπανανόφλουδα. Ο ΔΗΣΥ πριν δύο μήνες πουλούσε σε διαφήμισή του ρατσισμό και ξενοφοβία σε δικό του βίντεο, όπου η κομπάρσα του έλεγε με στόμφο «θέλω να νιώθω ασφαλής στη χώρα μου». Αυτή, λοιπόν, η ΕΛΑΜίτισσα ψηφοφόρος του ΔΗΣΥ είχε την ίδια τύχη με τον Μάκη του ΔΗΚΟ, κατέβηκε από την επικοινωνιακή καμπάνια του Συναγερμού.

Ο απελπισμένος ΔΗΣΥ ήθελε να φέρει στην επιφάνεια το ρατσισμό και την ξενοφοβία που κρύβεται πίσω από τα «ζεσουισιαρλί», για να μας αποδείξει ότι όντως είναι το τελευταίο καταφύγιο του κάθε λωποδύτη.

Αυτή η πληρωμένη… πατάτα προσπαθούσε έντεχνα (;) να περάσει το μήνυμα ότι οι μετανάστες μετατρέπουν την Κύπρο σε μη ασφαλή χώρα.

Η πληρωμένη διαφημιστική κουράδα, που μύριζε ξενοφοβία από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο, συνέπεσε με την αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ότι «…κανένας αστυνομικός της πρώτης γραμμής που χειρίστηκε τις καταγγελίες για τις εξαφανίσεις των εφτά γυναικών και παιδιών που δολοφονήθηκαν από τον Νίκο Μεταξά δεν θα διωχθεί ποινικά».

Ένα βίντεο που δεν μας προκάλεσε γέλιο όπως τα ρουσφέτια του Μάκη, αλλά μας θύμισε κάτι σοβαρότερο: ότι η Mary Rose, η 6χρονη κόρη της Sierra, η Livia με την 8χρονη κόρη της Elena Natalia, η Maricar, η Arian Palanas και η Asmita ήθελαν να είναι ασφαλείς στη χώρα μας, αλλά δεν ήξεραν το νούμερο του Προεδρικού.

Κατέβασε λοιπόν και ο ΔΗΣΥ βίντεο στοχοποίησης προσφύγων και μεταναστών, επειδή προφανώς είναι από αυτούς που δεν μπορούσαν να αγοράσουν διαμέρισμα από τον γαμπρό, υπηκοότητα από τις κόρες και έγκριση από τον παπάκη.

Αν το βίντεο του ΔΗΚΟ προκάλεσε γέλιο, το βίντεο του ΔΗΣΥ προκάλεσε εμετό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.