Θέα / Ορίζοντας

 «Ρωμαϊκά Χρόνια. Το ταξίδι συνεχίζεται» στο Θέατρο Πόλης Λευκωσία

θεα 1 5 22

Το νέο έργο της Δέσπως Φρειδερίκου με τίτλο «Ρωμαϊκά Χρόνια. Το ταξίδι συνεχίζεται.», που παρουσιάζεται στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, είναι εμπνευσμένο από την ιστορία της Κύπρου – τη Ρωμαϊκή εποχή. Ειδικότερα, η καλλιτέχνις εμπνέεται από τα ψηφιδωτά της Κάτω Πάφου, τα οποία κοσμούσαν τις ρωμαϊκές οικίες της περιοχής. Η ομορφιά των ψηφιδωτών αυτών σαγηνεύει την καλλιτέχνιδα, η οποία αναζητεί καινούργιους εκφραστικούς τρόπους για να τη μετασχηματίσει σε σύγχρονα έργα τέχνης. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο βιωματικό ταξίδι στην ιστορία της Κύπρου, το οποίο προσφέρει ταυτόχρονα και πολλές άλλες πλούσιες απολαύσεις – εικαστικές, ιστορικές, και κυρίως παιδαγωγικές.

Όπως αναφέρει και η ίδια, ο στόχος της είναι μέσα από τα καινούργια έργα της να προσφέρει μια βιωματική εμπειρία στον θεατή. Ο χώρος του Θεάτρου Πόλης, με το υπερυψωμένο θεωρείο, δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να παρατηρήσει την έκθεση τόσο από κοντά όσο και από ψηλά, έχοντας έτσι πολλαπλές προοπτικές αναγνώσεις των έργων. Θα έλεγε κανείς πως ο θεατρικός φωτισμός λειτουργεί δραματουργικά, επιτρέποντας στον θεατή να μεταφερθεί πίσω στον χρόνο και μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται να βιώσει μια πολυσύνθετη «ρωμαϊκή» εμπειρία.

Η Δέσπω Φρειδερίκου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από την Αρσάκειο Σχολή Κοινωνικής Αγωγής. Σπούδασε ζωγραφική στο ΑΤΙ στην Αθήνα, με δασκάλους όπως τους Σπύρο Βασιλείου, Γιάννη Τσαρούχη, Αγήνορα Αστεριάδη και άλλους. Εργάστηκε ως καθηγήτρια τέχνης, τεχνικού, ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού σχεδίου σε σχολεία μέσης και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο. Έχει στο ενεργητικό της δεκαέξι ατομικές εκθέσεις σε Κύπρο, Ελλάδα, Κίνα και Νότιο Αφρική. Έργα της βρίσκονται σε διάφορες προσωπικές συλλογές, καθώς και σε πολλές πινακοθήκες και πρεσβείες στην Κύπρο και το εξωτερικό.

 

Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, Λευκωσία

Μέχρι 25 Μαΐου 2022

Τρίτη – Σάββατο, 10:00 – 18:00.
Οργάνωση: NiMAC

Img118796 1365x2048 1

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy