Παράθυρα/ Ορίζοντας/ Φωτογραφίες:Christian Glaus

«Romeo, Romeo, Romeo» στις 8 Ιουνίου, στο Θέατρο Ριάλτο

Η Ελβετική ομάδα χορού Joshua Monten στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Η Ελβετική ομάδα χορού Joshua Monten παρουσιαζεται στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και το Θέατρο Ριάλτο

Από την ίδρυσή της στη Βέρνη το 2012, η Joshua Monten Dance Company έχει εξελιχθεί σταδιακά σε μία από τις πιο πολυταξιδεμένες ομάδες χορού της Ελβετίας, έχοντας στο ενεργητικό της πέραν των 700 παραστάσεων σε 37 χώρες ανά τον κόσμο. Καθεμιά από τις παραγωγές της Joshua Monten αποτελεί μία προσεγμένα δομημένη σύνθεση που αφήνει περιθώριο για παιχνιδιάρικη διάθεση και διασκεδαστικό πνεύμα. Τεχνικά απαιτητικές, οι παραστάσεις της ομάδας διακατέχονται από έντονο σωματικό χορό, ενώ περιλαμβάνουν προφορικό λόγο και άλλους θεατρικούς κώδικες που συνθέτουν ένα πολυφωνικό έργο τόσο ισχυρό που θα κάνει το κοινό να ταυτιστεί με τους χαρακτήρες του.

To έργο Romeo, Romeo, Romeo εξυμνεί το μεγαλείο της κίνησης που γεννιέται μέσα από τον πόθο, την επιθυμία και την ελπίδα. Κάθε περφόρμερ έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλα ερωτήματα όπως τι είδους άνθρωπος επιθυμεί να γίνει και πώς παρουσιάζει κανείς τον εαυτό του στους άλλους; Το κινητικό ιδίωμα είναι βασισμένο στις εξατομικευμένες τεχνικές ζευγαρώματος κάθε χορευτή, σε μία έρευνα γύρω από τους τρόπους με τους οποίους ερωτοτροπούν τα διάφορα ζώα (η στρουθοκάμηλος, ο γορίλας, ο μονόκερος), ενώ παράλληλα εμπνέεται από λαϊκές χορευτικές παραδόσεις (της Ελλάδας, των Μαορί), και άλλους χορούς που έχουν γίνει ανά διαστήματα viral στο ίντερνετ (Gwara Gwara, Whip/Nae Nae). Το αποτέλεσμα είναι μία πρωτοποριακή χορογραφία με πληθωρικούς ομαδικούς χορούς, παιχνιδιάρικη διάθεση και διαδραστικότητα με το κοινό.

Χορογράφος: Joshua Monten
Περφόρμερ: Léna Bagutti, David Pallant, Konstantinos Kranidiotis, Jack Wignall
Φωτισμοί: Luz González

Θέατρο Ριάλτο,

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022,

ώρα 20.30, Επί Σκηνής.

  • Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από Λευκωσία.
  • Πληροφορίες: 99 618225

Assasins Photo Christian Gluas34733

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.