Ρωσία: «H Google να σταματήσει τις απειλές κατά Ρώσων πολιτών στο YouTube»

Η Ρωσία απαίτησε την Παρασκευή όπως η Google σταματήσει να διαδίδει «απειλές κατά Ρώσων πολιτών» στο YouTube, μια κίνηση που μπορεί να οδηγήσει σε μπλοκάρισμα της υπηρεσίας στο ρωσικό έδαφος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αντιπρόσωποι της Google στη Ρωσία δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αντιπρόσωποι της Google και εκτός Ρωσίας δεν απάντησαν επίσης άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Η αρμόδια υπηρεσία στη Ρωσία, Roskomnadzor, ανέφερε πως διαφημίσεις στην πλατφόρμα καλούν όπως τα συστήματα επικοινωνίας της Ρωσίας και τα σιδηροδρομικά δίκτυα της Λευκορωσίας αναστείλουν τη λειτουργία τους και πως η προβολή τους αποτελεί απόδειξη της αντι-ρωσικής θέσης του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

«Οι ενέργειες της διοίκησης του YouTube είναι τρομοκρατικής φύσεως και απειλούν τη ζωή και την υγεία των Ρώσων πολιτών», πρόσθεσε.

Η υπηρεσία Roskomnadzor «αντιτίθεται κατηγορηματικά σε τέτοιες διαφημιστικές εκστρατείες και απαιτεί όπως η Google σταματήσει να μεταδίδει αντι-ρωσικά βίντεο το συντομότερο δυνατόν», προστίθεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.